Tweedaagse workshops voor advanced Product Owners en Scrum Masters op maat

Leiderschap voor Product Owners en Scrum Masters
Hoe neem je de leiding buiten je team?

Jij en je team werken Agile maar de organisatie nog niet (helemaal). Hoe kan jij je mandaat als Product Owner en Scrum Master versterken en uitbouwen? Leer in onze twee daagse workshop hoe jij optimaal de leiding neemt binnen èn buiten je team.

Veel organisatie gaan meer Agile werken. Er zijn vele redenen voor het ontwikkelen van een meer wendbare organisatie, maar het beter kunnen inspelen op veranderingen in de vraag wordt het meest genoemd. Toch lukt het menig organisatie helaas maar mondjesmaat om echt Agile te werken. Een belangrijke oorzaak van de belemmeringen ligt in de rol van de Product Owner of Scrum Master. Jij bent nu weliswaar degene die beslissingen neemt over wat en wanneer iets moet worden gemaakt, maar krijg je wel echt het mandaat dat bij jouw rol hoort? Of voel je je gehinderd door de oude manier van werken? En de stakeholders, als je ze al allemaal in beeld hebt, willen allemaal tegenstrijdige dingen! Met jou in de squeeze! Herken je dit?

Meer ruimte en maximaal draagvlak
We hebben twee soorten workshops ontwikkeld.

 • Een tweedaagse workshop voor Scrum Masters
 • Een tweedaagse workshop voor Product Owners

In allebei onderzoeken we samen de belangrijkste belemmeringen die jij ervaart in jouw werk en welke veronderstellingen en werkingen hieraan ten grondslag liggen. We kijken naar de organisatie als een systeem. Als er belemmeringen zijn, gaan we geen mensen de schuld geven, maar zoeken we de oorzaak in de wijze waarop het systeem functioneert. Het is een kunst om belemmeringen goed te observeren, te analyseren en weg te nemen.
Zo ervaar jij na deze twee dagen niet alleen meer inzicht in hoe jouw organisatie en de stakeholders functioneren, maar heb je ook geleerd hoe je daar invloed op kan uitoefenen. Je bakent opnieuw je mandaat af.

Wat zeggen deelnemers na twee dagen?

Meer perspectief en ruimte in mijn hoofd, eigenlijk een vrijer gevoel”.
Veel ruimte om mijn eigen casus en omstandigheden in te brengen, ik kreeg hele concrete handvatten“.
“Nu kan ik onder woorden brengen waar ik tegenaan loop in de organisatie. En beter: ik weet wat ik er aan kan doen”.
“Jan- Sake weet echt waar hij het over heeft omdat hij vier dagen per week werkt als Agile Master, en begrijpt dus heel goed  waar je als Product- Owner tegenaan loopt in de praktijk”. 

Is deze training voor jou?

Deze intensieve en waardevolle twee daagse workshop (zonder overnachting) is gemaakt voor jou als Product Owner of Scrum Master, die veelvoorkomende belemmeringen structureel wil oplossen, zodat je je kan richten op het optimaal laten functioneren van je team(s) en het realiseren van klantwaarde.

Voorkennis

Je hebt de basis scrum opleiding succesvol afgerond en je hebt enige tijd ervaring in je rol in een organisatie. En je hebt die belemmeringen aan den lijve ondervonden. Deze praktijkervaringen vormen het uitgangspunt van de training.

Wat levert het jou op?

In deze training leer je op een fundamenteel andere wijze naar jouw organisatie kijken en kun je vanuit deze inzichten belemmeringen blootleggen èn wegnemen. Je vergroot je zelfvertrouwen door je mandaat beter te bepalen en dit te bewaken. En je bevindt je niet langer tussen twee vuren en kunt je energie richten op de klant en het realiseren van klantwaarde. En dat werkt wel zo prettig.

Waarom deze workshop volgen bij Axis into Management?

Bij Axis into Management geven we je niet alleen inzichten en een theoretische onderbouwing, maar leren we je vooral hoe je die inzichten naar jouw praktijk brengt. Jan-Sake heeft veel ervaring in het veld en begrijpt dat er geen one-size-fits-all aanpak bestaat.
Jouw aanpak zal gebaseerd zijn op de inzichten die jij hebt opgedaan in de training. Waardoor de training maatwerk wordt.
Bij Axis into Management richten we ons op het ontwikkelen van de vermogens van medewerkers waardoor resultaten worden gehaald. Dat is anders dan hoe organisaties vaak worden geleid: er wordt alleen gestuurd op resultaten.  In deze workshop ontwikkelen we dus jouw vermogen om problemen in de praktijk te kunnen zien en aan te pakken met je team.

Praktische informatie

 • Duur:  2 dagen
 • Kosten: € 995,- excl. BTW per workshop
 • Wanneer: Deze impactvolle workshops staan niet standaard op onze kalender. We organiseren ze op aanvraag
 • Hoeveel mensen: Minimaal vier en maximaal 8 deelnemers
 • Trainer: Organisatieontwikkelaar, trainer en Agile Master Jan-Sake Kruis
 • Waar: Kan in-company, dus op je eigen locatie, of op een locatie die wij verzorgen rond Utrecht. Meerkosten in verleg
 • Lunch: verzorgen wij op externe locatie
 • Aanmelden: Bel of mail Jan -Sake Kruis.

Lees de blogs van Jan-Sake

Jan- Sake schrijft regelmatig leerzame blogs over zijn opdrachten in organisaties als Agile coach en Master. Onder  Nieuws & Inspiratie kun je ze vinden. Klik op zijn naam en je vindt al zijn blogs gebundeld.

 
 
 

Jan-Sake Kruis

Organisatieontwikkelaar - Agile master & coach - trainer- mens
Inschrijven voor de training

Leiderschap voor Product Owners en Scrum Masters - Hoe neem je de leiding buiten je team?

  Bedrijfsgegevens

   

   

  Persoonsgegevens

   


   
  * verplicht