De webshop van Axis into Management

Webshop

,Hoe ziet anders leiding geven eruit? Kun je producten en diensten ook op een experimentele wijze voortbrengen? Welke vernieuwende transformaties kunnen organisaties ondergaan?

In de reeks Samenwerken in de 21ste eeuw worden innovatieve vormen van samenwerken in organisaties beschreven en onderzocht. Interessant voor bestuurders, managers en uitvoerende professionals die benieuwd zijn naar de ontwikkelingen in Nederlandse organisaties. De auteurs zijn ervaren managers, trainers en organisatieadviseurs die intensief betrokken zijn bij sociale innovaties. Menselijk managen in de praktijk is het eerste deel in deze reeks.

 

 
 

 

 

Menselijk managen in de praktijk

Oog voor de mens in een zakelijke omgeving

De menselijke maat moet terugkeren in onze organisaties. Vrijwel iedereen is het hiermee eens. Maar wat is dat, die menselijke maat? En hoe verhoudt hij zich tot de dominante, zakelijke oriëntatie? Aangezet door zijn ervaringen als Country Manager in Singapore deed Jasper Doornbos onderzoek. In zijn organisatieadvies praktijk werkt hij nauw samen met bestuurders, managers en uitvoerende professionals. Zijn interviews met hen, maar vooral ook zijn observaties, leverden talloze rake, herkenbare, persoonlijke en vaak hilarische beschrijvingen op. Die teksten zijn het uitgangspunt van dit boek. Zij geven een antwoord, en bieden bovenal hoop aan de manager die zich vaak beklemd voelt tussen zijn leidinggevende en de uitvoerende professionals. Menselijk managen werkt.

ISBN: 978 90 832 5530 9
Pages: 200
Price: Aanbiedingsprijs €27,50

bestel
 
 

 

 

Systemisch organiseren in de praktijk

De organisatie als dynamisch afsprakensysteem

Fragmentarisch organiseren is uit – deze tijd vraagt om systemisch organiseren. Maar wat houdt systemisch organiseren precies in? En hoe pak je het aan? Vragen die steeds relevanter worden nu digitale transformaties en Agile transities organisaties moeten klaarstomen voor de turbulente toekomst. Jasper Doornbos begeleidt in zijn organisatieadviespraktijk bestuurders, leidinggevenden en professionals bij het implementeren van veranderprogramma’s. Dit levert unieke, soms filosofische en absurde ervaringen op die de aanleiding vormen voor dit boek. Vele casussen komen aan bod, waarmee je een concreet handvat aangereikt krijgt voor praktische organisatieontwikkeling met oog voor het geheel. Systemisch organiseren werkt.

ISBN: 978 90 832 5531 6
Pages: 216
Price: €27,50

bestel
 
 
* verplicht