"Ik begrijp beter wat er in mijn team gebeurt en ik heb meer grip. Dat werkt ontspannend."

Training Menselijk Managen

Krachtige en levendige teams en organisaties ontwikkelen. Voor en van mensen. Dat is de missie van Axis into Management.
De mens en zijn natuurlijke vermogen tot samenwerken en de drie psychologische basisbehoeftes (competentie, verbinding en autonomie) zijn onze vertrekpunten. Dat leer jij in deze impactvolle leiderschapstraining.

In deze training Menselijk Managen geven we je kennis over modern leiderschap en een aanpak die ècht werkt. Want in de training neem jij elke keer een casus uit jouw praktijk mee waarmee jij oefent.
De combinatie van management theorieën, inzichten over jouw motivatie en rol als manager en een praktische methodiek maakt deze training van Axis into Management bijzonder impactvol. Waardoor je je zelfverzekerd voelt bij elk nieuw vraagstuk dat zich aandient in jouw werk.
“Ik ben anders gaan kijken, denken en doen”, is wat we vaak terug horen.

Jouw leiderschapsstijl

Of je je team beter wilt leren samenwerken, hun kwaliteiten meer tot bloei wilt brengen voor de komende veranderingen, de prestaties wilt verbeteren of zoekt naar een aanpak waarmee je je team meer zelfstandig laat werken: Axis into Management biedt een leiderschapstraining die voor elke werksituatie werkt.
Maar het gaat niet alleen over het team: jij ontdekt in een veilige omgeving, wat jouw eigen, unieke leiderschapsstijl is. Je krijgt inzicht in wat je effectief en minder effectief doet. En je beantwoordt de vraag: wat voor leider wil ik zijn?

Onze training geeft antwoord op:

 • Hoe analyseer je nu wat er werkelijk aan de hand is in jouw team?
 • Hoe kan je de samenwerking, energie en motivatie van je mensen positief ontwikkelen?
 • Hoe leid je het overleg op zo’n manier dat je medewerkers zelf verbetervoorstellen initiëren?
 • Hoe laat je iedereen werken in de lijn van de bedoeling van de organisatie?
 • Hoe geef je leiding aan veranderingen?
 • Hoe kun jijzelf beter leiden?

Niet zelf problemen oplossen, je team ontwikkelen om samen problemen aan te pakken

Bij Axis into Management nemen we de mens en zijn psychologische basisbehoeften als uitgangspunt. De mens en dus ook jouw medewerkers zijn het meest succesvol als zij autonomie, verbinding en competentie ervaren in hun werk.
Dat vraagt dat jij als manager niet zelf problemen gaat oplossen maar met het team het probleem ontwikkelt (analyseert) en vermogens, kwaliteiten ontwikkelt.
Op een systemische en systematische wijze leren we je problemen en ambities op een meervoudige manier te observeren en aan te pakken waar ze zijn ontstaan: in de praktijk.

Waardoor jouw teamleden:

 • duurzaam wendbaar worden
 • ook resultaten behalen op de lange termijn
 • zich vrij voelen om creatief en innovatief te werken
 • pro-activiteit en eigenaarschap tonen
 • meer betrokken en bevlogen raken.

Leidinggeven in een onderzeeër

 

 

De inspirerende, korte video ‘Greatness’ van David Marquet laat misschien nog beter zien wat het ontwikkelen van vermogens van medewerkers daadwerkelijk brengt in organisaties. Het tegenovergestelde van de ‘command and control’ leiderschapsstijl. Marquet beschrijft beeldend in zijn geanimeerde filmpje hoe je ook een in super hiërarchische omgeving toch de verantwoordelijkheid veel meer bij je mensen kan leggen. Zelfs bij een bemanning van een onderzeeër.

Wat onze deelnemers zeggen

 • Ik heb geen stress meer, ik kan nu ontspannen maar succesvol managen, het loopt nu in mijn team. 
 • We werken meer samen, de energie in het team is veel beter, ze zijn pro-actief
 • Ik begrijp veel beter wat er aan de hand is in mijn team en organisatie en dat geeft me meer grip en regie om de juiste dingen te doen als leidinggevende
 • De training is zo praktisch en logisch dat ik het geleerde meteen kan toepassen, met effect! 
 • Ik slaap beter en heb meer plezier in mijn werk.

“Ik heb een eigen bedrijf en dan merk je meteen of iets werkt of niet. Deze leiderschapstraining werkt. Het is logisch, het klopt gewoon. Mooie combinatie van theorie en echte praktijk”.
Lees hier het hele verhaal van deelnemer Aad: Bomen met Aad, eigenaar kwekerij Vermeer en Greenmaker
s.

Lees alle verhalen van de deelnemers aan onze trainingen op  Nieuws & Inspiratie. 

Voor wie?

Leiderschap is een vak dat een belangrijke ontwikkeling doormaakt in steeds complexere vraagstukken. Voor managers, interimmers en zzp-ers die werken in dynamische en complexe omgevingen en veranderingen effectief en ontspannen willen leiden.

Inschrijven en persoonlijke informatie

Inschrijven kan hiernaast in het formulier. Mis je nog informatie of wil je eerst kennismaken met de trainers? Je kan Jasper Doornbos de trainer, mailen of bellen.

Opleiden in corona tijd

We kunnen onze trainingen uitstekend op locatie verzorgen. De groepen zijn niet groot – de ruimte wel- en we houden ons strikt aan de 1.5 meter afstand, ventileren de ruimte en verzorgen een vooraf verpakte lunch. Zodat er niet teveel beweging ontstaat.
In overleg met de deelnemers kan ook gekozen worden om de helft van de training online te geven.

Nieuws & Inspiratie

Mensen wijzer maken. Daar staan wij elke dag voor op. Daarom hebben we op onze website onder Nieuws en Inspiratie een groeiend aantal leerzame blogs van onze collega’s, inspirerende artikelen en tips over managementboeken en video’s.

 

 
 
 

Jasper Doornbos

Organisatieontwikkelaar - trainer- (team)coach en mens- blogkanon
Inschrijven voor de training

Training Menselijk Managen -

 

Selecteer een startdatum

  Bedrijfsgegevens

   

   

  Persoonsgegevens

   


   

  Wie wij zijn

  Axis into Management: bureau voor organisatie- en leiderschapsontwikkeling.
  Met ons organisatieadvies, interim-management, coaching en leiderschapstrainingen werken we in en aan het systeem.
  Lees verder
   

  Nieuws & Inspiratie

  Onze pay-off is Menselijker Wijs. Want we maken mensen graag wat wijzer. In onze Lees en Kijkwijzer vind je leerzame en soms ontroerende blogs van…
  Lees verder
   

  Hoe we werken

  Wij ontwikkelen krachtige en levendige organisaties. Axis Into Management heeft daarvoor een ‘eigen-wijze’ leiderschapsvisie en managementmethode ontwikkeld. Een praktische aanpak…
  Jan Pompe heeft in 2003 de basis gelegd met een aanpak om systematisch gemeenschappelijk begrip te ontwikkelen als methode van leidinggeven. Dit is door Axis…
  Lees verder
   
  * verplicht