Optimaliseer software teams: meer werkplezier, sneller en flexibeler klantwaarde

Praktische introductie workshop ‘Team Topologies’

Het managementboek Team Topologies: Organizing Business and Technology Teams for Fast Flow, van de Britse IT- consultants Skelton en Pais is een hit en dat is niet voor niets. Het boek biedt een makkelijk te begrijpen en vooral concrete aanpak voor moderne softwarelevering, met de nadruk op het optimaliseren van teams en hun onderlinge interacties voor flow.
Met toestemming van de auteurs en op weg naar certified supplier, organiseert Axis into Management als eerste in Nederland een handige introductieworkshop van een dagdeel over Team Topologies. Een unieke kans om in de Nederlandse taal snel inzicht te krijgen of de aanpak van Team Topologies ook de oplossing kan zijn voor jouw organisatievraagstuk.  

Veel organisaties ervaren spanning tussen de ambitie om sneller en flexibeler waarde te leveren voor hun klanten en de bestaande inrichting van systemen en teams.
De vraag waarmee deze organisaties worstelen komt in de kern hier op neer: hoe organiseren we een effectieve en efficiënte samenwerking tussen de teams die verantwoordelijk zijn voor onze systemen?
Team Topologies analyseert feilloos waar deze problemen vandaan komen en biedt een theoretisch framework én concrete handvatten om met deze vraag aan de slag te gaan.

Unieke kans

Gebaseerd op het boek van Matthew Skelton en Manuel Pais, Team Topologies: Organizing Business and Technology Teams for Fast Flow, introduceert Axis into Management een  live online workshop. Hierin delen wij de belangrijkste observaties en natuurlijk de praktische aanpak van Team Topologies, op een toegankelijke manier. En bijzonder: in de Nederlandse taal.
Het boek is alleen nog maar in het Engels uitgegeven. Uiteraard krijg je het boek van te voren opgestuurd.

Bouwblokken in de workshop

 • Conway’s Law
 • Cognitieve belasting
 • Vier fundamentele teamtypes
 • Drie interactie varianten tussen de teams

Deze trainingssessie van 4 uur biedt een inspirerende ervaring, met een uitgebalanceerde theorie, casestudy’s en online quizzen om het begrip van de deelnemers te testen. Uiteraard kun je tijdens de sessie vragen stellen aan de trainers. Onze ervaring in de praktijk met Team Topologies maakt de deelname meer dan waard!

Wat leer je in deze workshop?

Na deze sessie heb je een goed:

 • overzicht m.b.t. de kernideeën van Team Topologies
 • inzicht in de samenhang van deze kernideeën
 • idee hoe je deze kernideeën kunt gaan toepassen in de praktijk

Verbeter de samenwerking met een praktische aanpak

Werner Vaarwerk: “Axis into Management is enthousiast over deze aanpak omdat het managementboek zich verdiept in de concrete praktijk van samenwerken èn richting geeft aan de vragen die je moet stellen om teams onderling beter te laten samenwerken.
De praktische methodiek in Team Topologies sluit naadloos aan bij wat de interim- managers van Axis into Management al jaren laten zien in organisaties en meegeven in onze leiderschapstrainingen: je hebt als manager een belangrijke rol in het organiseren van de samenwerking zodat de bedoeling van de organisatie wordt gerealiseerd. Met andere woorden: zorg dat je mensen zo goed mogelijk hun werk kunnen doen. Team Topologies biedt een concreet framework om in de context van softwareontwikkeling teams optimaal tot hun recht te laten komen.

Meer weten? Vragen?

Lees meer over Team Topologies hier. Of misschien wil je weten hoe de toepassing van Team Topologies wordt ervaren bij de ANWB. Benieuwd wat het oplevert? lees dan hier verder.
En natuurlijk kun je ons bellen of mailen bij vragen. Klik op onze namen voor de gegevens.

Werner Vaarwerk, Peter van Poppel

 
 
 

Peter van Poppel

Organisatieontwikkelaar - interim manager - mens
 
 

Werner Vaarwerk

Organisatieontwikkelaar- interim manager- mens
Inschrijven voor de training

Praktische introductie workshop ‘Team Topologies’ -

 

Selecteer een startdatum

  Bedrijfsgegevens

   

   

  Persoonsgegevens

   


   
  * verplicht