Voer het echte gesprek met je team door samen dit spel te spelen.
Hèt Samenwerkingsspel
van Axis into Mangement speel je juist nú. In tijden waarin het online contact domineert en de waardevolle gesprekken op de gang en bij het koffieapparaat (het informele circuit) worden gemist, is dit praktische, online spel een leuk en effectief middel om als team het èchte gesprek met elkaar te voeren.
Het team reageert samen op prikkelende stellingen waarmee onduidelijkheden, aannames en gedoe op tafel komen te liggen. Maar ook de kwaliteiten van het team meteen zichtbaar worden. Binnen een paar uur kom je veel te weten over elkaar en de werking van het team. Gericht en op een ontspannen manier.

Het online spel is uitermate geschikt om meerdere keren te spelen. De hoeveelheid vragen en diverse samenwerkingsthema’s nodigen elke keer uit tot een goed gesprek over dat wat vaak onder water blijft maar wel de samenwerking beïnvloedt. Zo werk je aan krachtige en levendige teams.

Wat levert het op?

 • Inzicht in hoe de samenwerking in je team werkt
 • Op een ontspannen manier een open en eerlijk gesprek over goed gaat en wat beter kan
 • Meer kennis van elkaars talenten en de benutting ervan
 • Bespreken van onderwerpen die een sterke invloed op de samenwerking hebben maar niet makkelijk op tafel komen (onderstroom)
 • Inzicht in het werkplezier van de teamleden en hoe jullie dat positief kunnen beïnvloeden
 • Praktische verbeteracties die je meteen kan toepassen
 • In het eindgesprek met de spelleider additionele inzichten en advies

Wanneer speel je Hèt Samenwerkingsspel met je team?

Het online spel van Axis into Management kan op elk moment worden gespeeld. Bij de komst van nieuwe teamleden of teams die voor een nieuwe taak staan. Of teams waarvan de energie en resultaten achteruit gaan. Ook teams die al langere tijd effectief met elkaar samenwerken ervaren door Hèt Samenwerkingsspel waar het nog beter kan, en merken dat ze bepaalde aannames doen in de samenwerking omdat ze elkaar goed kennen.

Hoe werkt het?

In een korte intake halen we op wat de vragen of knelpunten van het team zijn. Aan de hand daarvan pakken we een aantal gerelateerde thema’s met prikkelende stellingen uit het spel. We spelen het online maar het kan ook zeker live. Jan-Sake, Agile Master, is inmiddels ook een meester in teams optimaal laten samenwerken. Onder zijn bezielende leiding is de impact van dit spel groot.

Hoe lang duurt het en wat kost het?

 • Intake van 45 minuten
 • Spelduur van 2,5 uur
 • Binnen een week een eindgesprek van 45 minuten
 • € 695,- voor minimaal 4 en maximaal 9 spelers.

Voor wie geschikt?

Hèt Samenwerkingsspel werkt optimaal met maximaal 9 en minimaal 4 mensen. Het maakt niet uit of je in een commerciële organisatie werkt, voor een overheidsinstantie of een vereniging. Een must-do voor iedereen die beseft dat samenwerking een belangrijk onderdeel van succes en werkplezier is.

Wat zeggen de deelnemers?

“Het gaat in het structurele overleg vaak over de inhoud. Maar voor een goede samenwerking is meer nodig. Hoe vaak heb je het met elkaar over de rollen en verantwoordelijkheden in het team, de vrijheid om je te durven uiten, je overleg structuur en of we wel ieders talent optimaal benutten?
Hèt Samenwerkingsspel gaf in korte tijd veel èn andere inzichten in de teamdynamiek en onze samenwerking. Het was en leuk om te spelen en tegelijk kwamen serieuze onderwerpen op tafel. Een leuke combinatie. En we zijn meteen verbeteringen gaan aanbrengen”.

Goed beginnen in het nieuwe jaar?

Met jouw team het nieuwe jaar goed beginnen met een goed gesprek en relevante onderwerpen? Mail  Jan-Sake Kruis  en plan die waardevolle speelsessie in!

Teams die betrokken, energiek en creatief werken, eigenaarschap en pro-activiteit tonen en optimaal hun denkvermogen inzetten, zijn teams die wendbaar zijn. Snel veranderingen oppikken en zelf met voorstellen komen. Waar plezier en vertrouwen de boventoon voeren. Hoe ontwikkel je dergelijke teams? Welk leiderschap toon je dan? Hoe voer je de dialoog met jouw professionals?
Jasper Doornbos, een van onze trainers, organisatieontwikkelaar en mens vertelt op onze gratis avondbijeenkomst hoe je dat bij Axis into Management kunt leren. Met een scherpe visie op leiderschap in een complexe wereld en een praktische methodiek. 

Wie het effect van dergelijke teams beeldend uitlegt in zijn korte  ‘Greatness’ is onderzeeër kapitein David Marquet. Hij gooide het roer drastisch om in zijn leiderschapsstijl. En met daverend succes.

 

 

Een avond om kennis te maken met een Leiderschapsprogramma dat werkt
Gave video, willen we allemaal kunnen. Bij Axis into Management bieden we de training Managen met Leiderschap aan. Met een leiderschapsvisie van de toekomst (wendbare organisaties) en de bijpassende managementtheorieën. Boven alles leren we onze deelnemers een managementmethodiek. Een effectieve methode die ze praktisch kunnen toepassen in hun eigen praktijk, aansluitend bij hun persoonlijke leiderschapsstijl. Je ontwikkelt  bij ons niet alleen inzichten en je kennis: je leert ook te doen. “Praktisch en logisch”,  horen we onze deelnemers vaak zeggen.

In deze slechts twee uur durende maar praktische en informatieve bijeenkomst ontmoet je de trainer(s) van Axis into Management, vertellen we je hoe de Leiderschapstraining is opgezet, hoe wij naar Management met Leiderschap kijken met ons Common Sense Management Framework  en wat ons onderscheidt van andere management- of leiderschapstrainingen.
Natuurlijk hebben we ook ruim de tijd om jouw vragen te beantwoorden. Meestal is ook een van de deelnemers uit een Leiderschapstraining zelf aanwezig. Leuk en inspirerend om te horen hoe hij, of zij, de opleiding ervaart en wat het oplevert. Op de pagina Nieuws en Inspiratie  vind je een aantal reviews en blogs van deelnemers.

Wat houdt de Leiderschapstraining bij Axis into Management in?
Voor meer informatie over de acht maanden durende Leiderschapstraining van Axis into Management, de instapdata en de kosten kun je hier kijken.

Onze trainers
Misschien wil je meer weten over onze trainers Jasper Doornbos en Michael Bres? Of mis je informatie en wil je wat vragen? Klik dan op hun namen voor alle gegevens.

Je aanmelden
Je aanmelden voor deze gratis bijeenkomst gaat heel gemakkelijk. Stuur een mail naar jasper.doornbos@axisinto.nl. Of bel hem even. Zijn gegevens vind je hier.

In corona tijd
De kennismakingsbijeenkomsten kunnen we online organiseren en live (in de zalen van de Rechtbank in Utrecht kan dat met de gewenste afstand en hygiëne maatregelen). We laten dat een week van te voren weten.
Inmiddels hebben we onze lopende trainingen tot volle tevredenheid van de huidige deelnemers online voortgezet.

 

Krachtige en levendige teams en organisaties ontwikkelen. Voor en van mensen. Dat is de missie van Axis into Management.
De mens en zijn natuurlijke vermogen tot samenwerken en de drie psychologische basisbehoeftes (competentie, verbinding en autonomie) zijn onze vertrekpunten. 

In deze training Managen met Leiderschap -1 geven we je kennis over modern leiderschap en een aanpak die ècht werkt. Want in de training neem jij elke keer een casus uit jouw praktijk mee waarmee jij oefent.
De combinatie van management theorieën, inzichten over jouw motivatie en rol als manager en een praktische methodiek maakt deze training van Axis into Management bijzonder impactvol. Waardoor je je zelfverzekerd voelt bij elk nieuw vraagstuk dat zich aandient in jouw werk.
“Ik ben anders gaan kijken, denken en doen”, is wat we vaak terug horen.

Jouw leiderschapsstijl

Of je je team beter wilt leren samenwerken, hun kwaliteiten meer tot bloei wilt brengen voor de komende veranderingen, de prestaties wilt verbeteren of zoekt naar een aanpak waarmee je je team meer zelfstandig laat werken: Axis into Management biedt een leiderschapstraining die voor elke werksituatie werkt.
Maar het gaat niet alleen over het team: jij ontdekt in een veilige omgeving, wat jouw eigen, unieke leiderschapsstijl is. Je krijgt inzicht in wat je effectief en minder effectief doet. En je beantwoordt de vraag: wat voor leider wil ik zijn?

Onze training geeft antwoord op:

 • Hoe analyseer je nu wat er werkelijk aan de hand is in jouw team?
 • Hoe kan je de samenwerking, energie en motivatie van je mensen positief ontwikkelen?
 • Hoe leidt je het overleg op zo’n manier dat je medewerkers zelf verbetervoorstellen initiëren?
 • Hoe laat je iedereen werken in de lijn van de bedoeling van de organisatie?
 • Hoe geef je leiding aan veranderingen?
 • Hoe kun jijzelf beter leiden.

Niet zelf problemen oplossen, je team ontwikkelen om problemen aan te pakken

Bij Axis into Management nemen we de mens en zijn psychologische basisbehoeftes als uitgangspunt. De mens en dus ook jouw medewerkers zijn het meest succesvol als zij autonomie, verbinding en competentie ervaren in hun werk.
Dat vraagt dat jij als manager niet zelf problemen gaat oplossen maar met het team het probleem ontwikkelt (analyseert) en vermogens, kwaliteiten ontwikkelt.
Op een systemische en systematische wijze leren we je problemen en ambities op een meervoudige manier te observeren en aan te pakken waar ze zijn ontstaan: in de praktijk.

Waardoor jouw teamleden:

 • duurzaam wendbaar worden
 • ook resultaten behalen op de lange termijn
 • zich vrij voelen om creatief en innovatief te werken
 • pro-activiteit en eigenaarschap tonen
 • meer betrokken en bevlogen raken.

Leidinggeven in een onderzeeër

 

 

De inspirerende, korte video ‘Greatness’ van David Marquet laat misschien nog beter zien wat het ontwikkelen van vermogens van medewerkers daadwerkelijk brengt in organisaties. Het tegenovergestelde van de ‘command and control’ leiderschapsstijl. Marquet beschrijft beeldend in zijn geanimeerde filmpje hoe je ook een in super hiërarchische omgeving toch de verantwoordelijkheid veel meer bij je mensen kan leggen. Zelfs bij een bemanning van een onderzeeër.

Wat onze deelnemers zeggen

 • Ik heb geen stress meer, ik kan nu ontspannen maar succesvol managen, het loopt nu in mijn team. 
 • We werken meer samen, de energie in het team is veel beter, ze zijn pro-actief
 • Ik begrijp veel beter wat er aan de hand is in mijn team en organisatie en dat geeft me meer grip en regie om de juiste dingen te doen als leidinggevende
 • De training is zo praktisch en logisch dat ik het geleerde meteen kan toepassen, met effect! 
 • Ik slaap beter en heb meer plezier in mijn werk.

“Ik heb een eigen bedrijf en dan merk je meteen of iets werkt of niet. Deze leiderschapstraining werkt. Het is logisch, het klopt gewoon. Mooie combinatie van theorie en echte praktijk”.
Lees hier het hele verhaal van deelnemer Aad: Bomen met Aad, eigenaar kwekerij Vermeer en Greenmaker
s.

Lees alle verhalen van de deelnemers aan onze trainingen Managen met Leiderschap op  Nieuws & Inspiratie. 

Voor wie?

Leiderschap is een vak dat een belangrijke ontwikkeling doormaakt in steeds complexere vraagstukken. Voor managers, interimmers en zzp-ers die werken in dynamische en complexe omgevingen en veranderingen effectief en ontspannen willen leiden.

Inschrijven en persoonlijke informatie

Inschrijven kan hiernaast in het formulier. Mis je nog informatie of wil je eerst kennismaken met de trainers? Je kan Jasper Doornbos de trainer, mailen of bellen.

Opleiden in corona tijd

We kunnen onze trainingen uitstekend op locatie verzorgen. De groepen zijn niet groot – de ruimte wel- en we houden ons strikt aan de 1.5 meter afstand, ventileren de ruimte en verzorgen een vooraf verpakte lunch. Zodat er niet teveel beweging ontstaat.
In overleg met de deelnemers kan ook gekozen worden om de helft van de training online te geven.

Nieuws & Inspiratie

Mensen wijzer maken. Daar staan wij elke dag voor op. Daarom hebben we op onze website onder Nieuws en Inspiratie een groeiend aantal leerzame blogs van onze collega’s, inspirerende artikelen en tips over managementboeken en video’s.

 

Je hebt een concreet vraagstuk op je werk waar je wel hulp bij kan gebruiken. Iemand die je uitnodigt om de situatie en jouw handelen eens van een heel andere kant te bekijken. Zodat er weer perspectief ontstaat en jij met een heldere analyse van het probleem en een praktische aanpak aan de slag kan. Daarom biedt Axis into Management haar organisatieontwikkelaars ook aan voor coaching. Zodat jij weer verder kunt. Lees hieronder verder!

 • Het kan zijn dat je de training Managen met Leiderschap bij Axis into Management met plezier en succes hebt afgerond maar de praktijk is soms weerbarstig. Welke van de diagnose en interventiemodellen die jij aangereikt hebt gekregen zouden hier ontwikkeling in kunnen brengen?
 • Misschien is het zo dat een interim manager van Axis into Management een vraagstuk ontwikkelt bij jou in de organisatie en jij bent nieuwsgierig geworden naar wat de achtergrond is van wat hij nu zo anders doet. En hoe jij dat voor jouw probleem kan inzetten.
 • Of je hebt al eens geproefd van de visie en methodiek van Common Sense op een Kennismakingsavond maar wilt nu wel eens ervaren hoe dat in de praktijk zijn vruchten gaat afwerpen. Voordat je je inschrijft voor de Training Managen met Leiderschap 1 die we weer op de kalender hebben staan.

Met al dat soort vragen ben je welkom voor een praktisch coaching consult bij onze organisatieontwikkelaars en trainers  Jasper Doornbos, Werner VaarwerkJan-Sake Kruis  (onze Agile Master).

We noemen het ook wel een persoonlijke werkplaats omdat we ook daadwerkelijk aan het werk gaan met jouw uitdaging op het werk.

Praktische informatie

 • We werken twee uur lang  met elkaar op een locatie die we samen afstemmen. Ons kantoor in Utrecht is een prima optie (goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer en biedt een rustige omgeving waar we met gepaste afstand kunnen werken ) maar een andere (wandel)locatie kan jouw voorkeur hebben. Of natuurlijk via Skype, Zoom of telefoon.
 • In het telefonische gesprek dat na de aanmelding plaatsvindt vertel je kort over je vraagstuk op het werk 
 • Je hoeft je niet voor te bereiden. Meer weten over Common Sense, onze visie op Leiderschap en onze Management methodiek? Lees dan meer op onze website, bijvoorbeeld de pagina Wie wij zijn
 • De kosten voor het coaching consult bedragen € 199,- .


Aanmelden

Je hoeft niet het hele aanmeldingsformulier in te vullen. Een mailtje naar een van onze bovenstaande professionals. Je vindt hun gegevens achter de link.

 

 

 

Veel bedrijven maken momenteel de transitie door naar een Agile organisatie. We horen regelmatig dat je er niet meer bij hoort als je niet Agile bent en dat bedrijven ten dode zijn opgeschreven als ze niet heel snel mee gaan in deze ontwikkeling. Een andere groep denkt dat het niet zo’n vaart zal lopen en als je maar hard genoeg roept dat je Agile bent, dat dat dan wel voldoende is om er voorlopig van af te zijn. Nog een andere groep managers neemt deze organisatieontwikkeling serieus en zij stellen zichzelf heel goede vragen als: “Is mijn bedrijf nou echt ten dode opgeschreven of is het een hype die wel weer over waait? Wanneer werkt mijn organisatie nu echt Agile? En: Waar sta ik nu eigenlijk in mijn reis naar een Agile organisatie?” Het toegankelijke spel ‘How Agile are you?’ dat collega Jan Sake Kruis een paar jaar geleden met het Agile Consortium ontwikkelde, biedt verbluffende inzichten op deze vragen.

Agile is de populaire Engelse term voor wendbare organisaties en is vooral bekend in de software ontwikkeling. En hoewel het agile gedachtengoed ook is doorgedrongen buiten de IT zoals onderwijs en zorg, zijn de achterliggende principes en de manier van denken onder andere noemers al veel breder bekend. Zo heeft Bob Marshall het in zijn Rightshifting model over ‘Synergistic organisations’ en wordt de term ‘Netwerk regime’ gebruikt door Herman Kuipers et al. in hun boek ‘Het nieuwe Organiseren, alternatieven voor de bureaucratie’.
Het spel ‘How Agile are you?’ is gebaseerd op al deze bronnen en geeft daardoor een zeer breed perspectief op de organisatie. Het spel is door deze brede basis geschikt voor alle soorten organisaties en kan jou helpen bij de vraag hoe ver je moet en wilt gaan binnen jouw eigen context.

Agile: hoe zit jij er eigenlijk in?
Het spel ‘How Agile are you?’ geeft inzicht in de mate van wendbaarheid van een organisatie. Het is echter geen assessment in de traditionele zin van het woord. Bij traditionele assessments wordt aan de hand van zo objectief mogelijke criteria gemeten waar je staat. In dit spel gaat het veel meer om de subjectieve mening van alle deelnemers. Er komt ook op tafel hoe jouw collega’s over Agile denken, hoe belangrijk ze het onderwerp vinden en hoe ze de relatie zien met de uiteindelijke bedoeling waartoe ze samen zijn in het bedrijf. Hierdoor nemen zowel het aantal als de kwaliteit van mogelijke handelingsalternatieven sterk toe. Het is evident dat dit van cruciaal belang is voor het succes van de verandering, die je samen wilt gaan doorvoeren.

Hoe gaat spelen we het spel?
Aan de hand van 42 stellingen wordt door iedere individuele deelnemer op 7 verschillende categorieën een eerste inventarisatie gedaan. Hierna helpt de begeleider- in te huren bij Axis into Management-  de deelnemers om de overeenkomsten en verschillen van opvallende uitkomsten met elkaar te bespreken. We creëren met elkaar een beeld over waar je als team of als organisatie staat en je krijgt inzicht in hoe jouw collega’s erover denken.
Bij Axis into Management noemen we dit het ontwikkelen van gemeenschappelijk begrip. Pas als dit gemeenschappelijk begrip er in voldoende mate is, als het bekend is bij alle deelnemers, kun je gaan denken aan interventies om te gaan veranderen.

Agile werken en Common Sense Management Framework. Hoe zit dat?
Het Common Sense gedachtengoed van Axis into Management past hier heel goed bij, omdat autonomie, vrijheid van handelen en het maken van afspraken op basis van wederzijdse instemming de basis vormen voor het ontwikkelen van vertrouwen. Waar een wendbare organisatie nog een vaste structuur kent is dat in een hyperflexibel netwerkregime niet meer het geval. Bob Marshall noemt deze meest effectieve vorm van organiseren chaordic, een samentrekking tussen chaos en orde en dat is precies wat het is. Van buiten lijkt het een chaos, maar als je goed kijkt ontdek je de orde waar alles op drijft.

Even praktisch
Wil je dit spel ook een keer spelen met jouw team? Als je midden in een Agile transitie zit of als je van plan bent om hier mee te gaan starten en je wilt ontdekken waar je staat en naar toe wilt, neem dan contact op met Jan-Sake Kruis.
Jan – Sake verzorgt workshops van een paar uur waarin je het spel speelt en inzicht krijgt, tot workshops van een hele dag waarin we samen een aantal interventie opties formuleren en uitwerken en waar je de volgende dag direct mee aan de slag kunt.
Daarom kunnen we hier geen vaste prijs geven voor de begeleiding, dat doen we graag in overleg met jou.

Natuurlijk kun je het spel ook zelf aanschaffen. Voor leden van het Agile Consortium kost het spel € 50,– excl. verzendkosten. Voor niet -leden € 100,– excl. verzendkosten. Het spel komt in jouw bezit door Jan – Sake een mailtje te sturen.
Het is ook mogelijk om door Jan- Sake getraind te worden om het spel zelf veelvuldig te spelen in je organisatie.

Nog meer weten?
In het uitgebreide artikel van onze Agile Master Jan- Sake Kruis vind je nog meer informatie op welke theorie hoe het spel is opgebouwd en wat het teweeg brengt in de praktijk.

Jij en je team werken Agile maar de organisatie nog niet (helemaal). Hoe kan jij je mandaat als Product Owner en Scrum Master versterken en uitbouwen? Leer in onze twee daagse workshop hoe jij optimaal de leiding neemt buiten je team.

Veel organisatie gaan meer Agile werken. Er zijn vele redenen voor het ontwikkelen van een meer wendbare organisatie, maar het beter kunnen inspelen op veranderingen in de vraag wordt het meest genoemd. Toch lukt het menig organisatie helaas maar mondjesmaat om echt Agile te werken. Een belangrijke oorzaak van de belemmeringen ligt in de rol van de Product Owner of Scrum Master jij bent nu weliswaar degene die beslissingen neemt over wat en wanneer iets moet worden gemaakt, maar krijg je wel echt het mandaat dat bij jouw rol hoort? Of voel je je gehinderd door de oude manier van werken? En de stakeholders, als je ze al allemaal in beeld hebt, willen allemaal tegenstrijdige dingen! Met jou in de squeeze! Herken je dit?

Meer ruimte en maximaal draagvlak
We hebben twee soorten workshops ontwikkeld. Een tweedaagse voor Scrum Masters en een twee daagse voor Product Owners. In allebei onderzoeken we samen de belangrijkste belemmeringen die jij ervaart in jouw werk en welke veronderstellingen en werkingen hieraan ten grondslag liggen. We kijken naar de organisatie als een systeem. Als er belemmeringen zijn, gaan we geen mensen de schuld geven, maar zoeken we de oorzaak in de wijze waarop het systeem functioneert. Het is een kunst om belemmeringen goed te observeren, te analyseren en weg te nemen. Zo ervaar jij na deze twee dagen niet alleen meer inzicht in hoe jouw organisatie en de stakeholders functioneren, maar heb je ook geleerd hoe je daar invloed op kan uitoefenen. Je bakent opnieuw je mandaat af.

“Meer perspectief en ruimte in mijn hoofd, eigenlijk een vrijer gevoel”, zo omschrijven deelnemers die jou voorgingen het effect van de workshop.

Is deze training voor jou?
Deze intensieve en waardevolle twee daagse workshop (zonder overnachting) is gemaakt voor jou als Product Owner of Scrum Master, die veelvoorkomende belemmeringen structureel wil oplossen, zodat je je kan richten op het optimaal laten functioneren van je team(s) en het realiseren van klantwaarde.

Voorkennis
Je hebt de basis scrum opleiding succesvol afgerond en je hebt enige tijd ervaring in je rol in een organisatie. En je hebt die belemmeringen aan den lijve hebben ondervonden. Deze praktijkervaringen vormen het uitgangspunt van de training.

Wat levert het jou op?
In deze training leer je op een fundamenteel andere wijze naar jouw organisatie kijken en kun je vanuit deze inzichten belemmeringen blootleggen èn wegnemen. Je vergroot je zelfvertrouwen door je mandaat beter te bepalen en dit te bewaken. En je bevindt je niet langer tussen twee vuren en kunt je energie richten op de klant en het realiseren van klantwaarde. En dat werkt wel zo prettig.

Waarom bij ons?
Bij Axis into Management geven we je niet alleen inzichten en een theoretische onderbouwing, maar leren we je vooral hoe je die inzichten naar jouw praktijk brengt. De trainers hebben veel ervaring in het veld en begrijpen dat er geen one-size-fits-all aanpak bestaat. Jouw aanpak zal gebaseerd zijn op de inzichten die jij hebt opgedaan in de training. Waardoor de training maatwerk wordt. Bij Axis into Management richten we ons op het ontwikkelen van vermogens van medewerkers waardoor resultaten worden gehaald. Dat is anders dan hoe organisaties vaak worden geleid: er alleen wordt gestuurd op resultaten. Wij sluiten met onze ‘common sense’ methodiek dan ook feilloos aan op Agile werken.

Interesse?
Deze twee daagse workshops kosten 995,- euro per workshop en excl BTW. Ze staan niet standaard op onze kalender. Onze trainer en tevens Agile Master Jan Sake Kruis geeft deze succesvolle workshops meestal in-company bij zijn opdrachtgevers. We organiseren ze ook op aanvraag. Bij jou op het werk of in ons pand in Utrecht. Heb je minstens vijf deelnemers? Bel of mail Jan Sake Kruis

 
* verplicht