Het managementboek Team Topologies: Organizing Business and Technology Teams for Fast Flow, van de Britse IT- consultants Skelton en Pais is een hit en dat is niet voor niets. Het boek biedt een makkelijk te begrijpen en vooral concrete aanpak voor moderne softwarelevering, met de nadruk op het optimaliseren van teams en hun onderlinge interacties voor flow.
Met toestemming van de auteurs en op weg naar certified supplier, organiseert Axis into Management als eerste in Nederland een handige introductieworkshop van een dagdeel over Team Topologies. Een unieke kans om in de Nederlandse taal snel inzicht te krijgen of de aanpak van Team Topologies ook de oplossing kan zijn voor jouw organisatievraagstuk.
Veel organisaties ervaren spanning tussen de ambitie om sneller en flexibeler waarde te leveren voor hun klanten en de bestaande inrichting van systemen en teams.
De vraag waarmee deze organisaties worstelen komt in de kern hier op neer: hoe organiseren we een effectieve en efficiënte samenwerking tussen de teams die verantwoordelijk zijn voor onze systemen?
Team Topologies analyseert feilloos waar deze problemen vandaan komen en biedt een theoretisch framework én concrete handvatten om met deze vraag aan de slag te gaan.
Unieke kans
Gebaseerd op het boek van Matthew Skelton en Manuel Pais, Team Topologies: Organizing Business and Technology Teams for Fast Flow, introduceert Axis into Management een live online workshop. Hierin delen wij de belangrijkste observaties en natuurlijk de praktische aanpak van Team Topologies, op een toegankelijke manier. En bijzonder: in de Nederlandse taal.
Het boek is alleen nog maar in het Engels uitgegeven. Uiteraard krijg je het boek van te voren opgestuurd.
Bouwblokken in de workshop
- Conway’s Law
- Cognitieve belasting
- Vier fundamentele teamtypes
- Drie interactie varianten tussen de teams
Deze trainingssessie van 4 uur biedt een inspirerende ervaring, met een uitgebalanceerde theorie, casestudy’s en online quizzen om het begrip van de deelnemers te testen. Uiteraard kun je tijdens de sessie vragen stellen aan de trainers. Onze ervaring in de praktijk met Team Topologies maakt de deelname meer dan waard!
Wat leer je in deze workshop?
Na deze sessie heb je een goed:
- overzicht m.b.t. de kernideeën van Team Topologies
- inzicht in de samenhang van deze kernideeën
- idee hoe je deze kernideeën kunt gaan toepassen in de praktijk
Verbeter de samenwerking met een praktische aanpak
Werner Vaarwerk: “Axis into Management is enthousiast over deze aanpak omdat het managementboek zich verdiept in de concrete praktijk van samenwerken èn richting geeft aan de vragen die je moet stellen om teams onderling beter te laten samenwerken.
De praktische methodiek in Team Topologies sluit naadloos aan bij wat de interim- managers van Axis into Management al jaren laten zien in organisaties en meegeven in onze leiderschapstrainingen: je hebt als manager een belangrijke rol in het organiseren van de samenwerking zodat de bedoeling van de organisatie wordt gerealiseerd. Met andere woorden: zorg dat je mensen zo goed mogelijk hun werk kunnen doen. Team Topologies biedt een concreet framework om in de context van softwareontwikkeling teams optimaal tot hun recht te laten komen.
Meer weten? Vragen?
Lees meer over Team Topologies hier. Of misschien wil je weten hoe de toepassing van Team Topologies wordt ervaren bij de ANWB. Benieuwd wat het oplevert? lees dan hier verder.
En natuurlijk kun je ons bellen of mailen bij vragen. Klik op onze namen voor de gegevens.
Verbeter de samenwerking van je team door het over de samenwerking te hebben.
Hèt Samenwerkingsspel van Axis into Mangement speel je juist nú. In tijden waarin het online contact domineert en de waardevolle gesprekken op de gang en bij het koffieapparaat (het informele circuit) worden gemist, is dit praktische, online spel een leuk en effectief middel om als team het èchte gesprek met elkaar te voeren.
Het team reageert samen op prikkelende stellingen waarmee onduidelijkheden, aannames en gedoe op tafel komen te liggen. Maar ook de kwaliteiten van het team meteen zichtbaar worden. Binnen een paar uur kom je veel te weten over elkaar en de werking van het team. Gericht en op een ontspannen manier.
Het online spel is uitermate geschikt om meerdere keren te spelen. De hoeveelheid vragen en diverse samenwerkingsthema’s nodigen elke keer uit tot een goed gesprek over dat wat vaak onder water blijft maar wel de samenwerking beïnvloedt. Zo werk je aan krachtige en levendige teams.
Wat levert het op?
- Inzicht in hoe de samenwerking in je team werkt
- Op een ontspannen manier een open en eerlijk gesprek over goed gaat en wat beter kan
- Meer kennis van elkaars talenten en de benutting ervan
- Bespreken van onderwerpen die een sterke invloed op de samenwerking hebben maar niet makkelijk op tafel komen (onderstroom)
- Inzicht in het werkplezier van de teamleden en hoe jullie dat positief kunnen beïnvloeden
- Praktische verbeteracties die je meteen kan toepassen
- In het eindgesprek met de spelleider additionele inzichten en advies
Wanneer speel je Hèt Samenwerkingsspel met je team?
Het online spel van Axis into Management kan op elk moment worden gespeeld. Bij de komst van nieuwe teamleden of teams die voor een nieuwe taak staan. Of teams waarvan de energie en resultaten achteruit gaan. Ook teams die al langere tijd effectief met elkaar samenwerken ervaren door Hèt Samenwerkingsspel waar het nog beter kan, en merken dat ze bepaalde aannames doen in de samenwerking omdat ze elkaar goed kennen.
Hoe werkt het?
In een korte intake halen we op wat de vragen of knelpunten van het team zijn. Aan de hand daarvan pakken we een aantal gerelateerde thema’s met prikkelende stellingen uit het spel. We spelen het online maar het kan ook zeker live. Jan-Sake, Agile Master, is inmiddels ook een meester in teams optimaal laten samenwerken. Onder zijn bezielende leiding is de impact van dit spel groot.
Hoe lang duurt het en wat kost het?
- Intake van 45 minuten
- Spelduur van 2,5 uur
- Binnen een week een eindgesprek van 45 minuten
- € 695,- voor minimaal 4 en maximaal 9 spelers.
Voor wie geschikt?
Hèt Samenwerkingsspel werkt optimaal met maximaal 9 en minimaal 4 mensen. Het maakt niet uit of je in een commerciële organisatie werkt, voor een overheidsinstantie of een vereniging. Een must-do voor iedereen die beseft dat samenwerking een belangrijk onderdeel van succes en werkplezier is.
Wat zeggen de deelnemers?
“Het gaat in het structurele overleg vaak over de inhoud. Maar voor een goede samenwerking is meer nodig. Hoe vaak heb je het met elkaar over de rollen en verantwoordelijkheden in het team, de vrijheid om je te durven uiten, je overleg structuur en of we wel ieders talent optimaal benutten?
Hèt Samenwerkingsspel gaf in korte tijd veel èn andere inzichten in de teamdynamiek en onze samenwerking. Het was en leuk om te spelen en tegelijk kwamen serieuze onderwerpen op tafel. Een leuke combinatie. En we zijn meteen verbeteringen gaan aanbrengen”.
Goed gesprek over de samenwerking voeren?
Met jouw team het nieuwe jaar goed beginnen met een goed gesprek en relevante onderwerpen? Mail Jan-Sake Kruis en plan die waardevolle speelsessie in!
Jij en je team werken Agile maar de organisatie nog niet (helemaal). Hoe kan jij je mandaat als Product Owner en Scrum Master versterken en uitbouwen? Leer in onze twee daagse workshop hoe jij optimaal de leiding neemt binnen èn buiten je team.
Veel organisatie gaan meer Agile werken. Er zijn vele redenen voor het ontwikkelen van een meer wendbare organisatie, maar het beter kunnen inspelen op veranderingen in de vraag wordt het meest genoemd. Toch lukt het menig organisatie helaas maar mondjesmaat om echt Agile te werken. Een belangrijke oorzaak van de belemmeringen ligt in de rol van de Product Owner of Scrum Master. Jij bent nu weliswaar degene die beslissingen neemt over wat en wanneer iets moet worden gemaakt, maar krijg je wel echt het mandaat dat bij jouw rol hoort? Of voel je je gehinderd door de oude manier van werken? En de stakeholders, als je ze al allemaal in beeld hebt, willen allemaal tegenstrijdige dingen! Met jou in de squeeze! Herken je dit?
Meer ruimte en maximaal draagvlak
We hebben twee soorten workshops ontwikkeld.
- Een tweedaagse workshop voor Scrum Masters
- Een tweedaagse workshop voor Product Owners
In allebei onderzoeken we samen de belangrijkste belemmeringen die jij ervaart in jouw werk en welke veronderstellingen en werkingen hieraan ten grondslag liggen. We kijken naar de organisatie als een systeem. Als er belemmeringen zijn, gaan we geen mensen de schuld geven, maar zoeken we de oorzaak in de wijze waarop het systeem functioneert. Het is een kunst om belemmeringen goed te observeren, te analyseren en weg te nemen.
Zo ervaar jij na deze twee dagen niet alleen meer inzicht in hoe jouw organisatie en de stakeholders functioneren, maar heb je ook geleerd hoe je daar invloed op kan uitoefenen. Je bakent opnieuw je mandaat af.
Wat zeggen deelnemers na twee dagen?
“Meer perspectief en ruimte in mijn hoofd, eigenlijk een vrijer gevoel”.
“Veel ruimte om mijn eigen casus en omstandigheden in te brengen, ik kreeg hele concrete handvatten“.
“Nu kan ik onder woorden brengen waar ik tegenaan loop in de organisatie. En beter: ik weet wat ik er aan kan doen”.
“Jan- Sake weet echt waar hij het over heeft omdat hij vier dagen per week werkt als Agile Master, en begrijpt dus heel goed waar je als Product- Owner tegenaan loopt in de praktijk”.
Is deze training voor jou?
Deze intensieve en waardevolle twee daagse workshop (zonder overnachting) is gemaakt voor jou als Product Owner of Scrum Master, die veelvoorkomende belemmeringen structureel wil oplossen, zodat je je kan richten op het optimaal laten functioneren van je team(s) en het realiseren van klantwaarde.
Voorkennis
Je hebt de basis scrum opleiding succesvol afgerond en je hebt enige tijd ervaring in je rol in een organisatie. En je hebt die belemmeringen aan den lijve ondervonden. Deze praktijkervaringen vormen het uitgangspunt van de training.
Wat levert het jou op?
In deze training leer je op een fundamenteel andere wijze naar jouw organisatie kijken en kun je vanuit deze inzichten belemmeringen blootleggen èn wegnemen. Je vergroot je zelfvertrouwen door je mandaat beter te bepalen en dit te bewaken. En je bevindt je niet langer tussen twee vuren en kunt je energie richten op de klant en het realiseren van klantwaarde. En dat werkt wel zo prettig.
Waarom deze workshop volgen bij Axis into Management?
Bij Axis into Management geven we je niet alleen inzichten en een theoretische onderbouwing, maar leren we je vooral hoe je die inzichten naar jouw praktijk brengt. Jan-Sake heeft veel ervaring in het veld en begrijpt dat er geen one-size-fits-all aanpak bestaat.
Jouw aanpak zal gebaseerd zijn op de inzichten die jij hebt opgedaan in de training. Waardoor de training maatwerk wordt.
Bij Axis into Management richten we ons op het ontwikkelen van de vermogens van medewerkers waardoor resultaten worden gehaald. Dat is anders dan hoe organisaties vaak worden geleid: er wordt alleen gestuurd op resultaten. In deze workshop ontwikkelen we dus jouw vermogen om problemen in de praktijk te kunnen zien en aan te pakken met je team.
Praktische informatie
- Duur: 2 dagen
- Kosten: € 995,- excl. BTW per workshop
- Wanneer: Deze impactvolle workshops staan niet standaard op onze kalender. We organiseren ze op aanvraag
- Hoeveel mensen: Minimaal vier en maximaal 8 deelnemers
- Trainer: Organisatieontwikkelaar, trainer en Agile Master Jan-Sake Kruis
- Waar: Kan in-company, dus op je eigen locatie, of op een locatie die wij verzorgen rond Utrecht. Meerkosten in verleg
- Lunch: verzorgen wij op externe locatie
- Aanmelden: Bel of mail Jan -Sake Kruis.
Lees de blogs van Jan-Sake
Jan- Sake schrijft regelmatig leerzame blogs over zijn opdrachten in organisaties als Agile coach en Master. Onder Nieuws & Inspiratie kun je ze vinden. Klik op zijn naam en je vindt al zijn blogs gebundeld.
Krachtige en levendige teams en organisaties ontwikkelen. Voor en van mensen. Dat is de missie van Axis into Management.
De mens en zijn natuurlijke vermogen tot samenwerken en de drie psychologische basisbehoeftes (competentie, verbinding en autonomie) zijn onze vertrekpunten. Dat leer jij in deze impactvolle leiderschapstraining.
In deze training Menselijk Managen geven we je kennis over modern leiderschap en een aanpak die ècht werkt. Want in de training neem jij elke keer een casus uit jouw praktijk mee waarmee jij oefent.
De combinatie van management theorieën, inzichten over jouw motivatie en rol als manager en een praktische methodiek maakt deze training van Axis into Management bijzonder impactvol. Waardoor je je zelfverzekerd voelt bij elk nieuw vraagstuk dat zich aandient in jouw werk.
“Ik ben anders gaan kijken, denken en doen”, is wat we vaak terug horen.
Jouw leiderschapsstijl
Of je je team beter wilt leren samenwerken, hun kwaliteiten meer tot bloei wilt brengen voor de komende veranderingen, de prestaties wilt verbeteren of zoekt naar een aanpak waarmee je je team meer zelfstandig laat werken: Axis into Management biedt een leiderschapstraining die voor elke werksituatie werkt.
Maar het gaat niet alleen over het team: jij ontdekt in een veilige omgeving, wat jouw eigen, unieke leiderschapsstijl is. Je krijgt inzicht in wat je effectief en minder effectief doet. En je beantwoordt de vraag: wat voor leider wil ik zijn?
Onze training geeft antwoord op:
- Hoe analyseer je nu wat er werkelijk aan de hand is in jouw team?
- Hoe kan je de samenwerking, energie en motivatie van je mensen positief ontwikkelen?
- Hoe leid je het overleg op zo’n manier dat je medewerkers zelf verbetervoorstellen initiëren?
- Hoe laat je iedereen werken in de lijn van de bedoeling van de organisatie?
- Hoe geef je leiding aan veranderingen?
- Hoe kun jijzelf beter leiden?
Niet zelf problemen oplossen, je team ontwikkelen om samen problemen aan te pakken
Bij Axis into Management nemen we de mens en zijn psychologische basisbehoeften als uitgangspunt. De mens en dus ook jouw medewerkers zijn het meest succesvol als zij autonomie, verbinding en competentie ervaren in hun werk.
Dat vraagt dat jij als manager niet zelf problemen gaat oplossen maar met het team het probleem ontwikkelt (analyseert) en vermogens, kwaliteiten ontwikkelt.
Op een systemische en systematische wijze leren we je problemen en ambities op een meervoudige manier te observeren en aan te pakken waar ze zijn ontstaan: in de praktijk.
Waardoor jouw teamleden:
- duurzaam wendbaar worden
- ook resultaten behalen op de lange termijn
- zich vrij voelen om creatief en innovatief te werken
- pro-activiteit en eigenaarschap tonen
- meer betrokken en bevlogen raken.
Leidinggeven in een onderzeeër
De inspirerende, korte video ‘Greatness’ van David Marquet laat misschien nog beter zien wat het ontwikkelen van vermogens van medewerkers daadwerkelijk brengt in organisaties. Het tegenovergestelde van de ‘command and control’ leiderschapsstijl. Marquet beschrijft beeldend in zijn geanimeerde filmpje hoe je ook een in super hiërarchische omgeving toch de verantwoordelijkheid veel meer bij je mensen kan leggen. Zelfs bij een bemanning van een onderzeeër.
Wat onze deelnemers zeggen
- Ik heb geen stress meer, ik kan nu ontspannen maar succesvol managen, het loopt nu in mijn team.
- We werken meer samen, de energie in het team is veel beter, ze zijn pro-actief
- Ik begrijp veel beter wat er aan de hand is in mijn team en organisatie en dat geeft me meer grip en regie om de juiste dingen te doen als leidinggevende
- De training is zo praktisch en logisch dat ik het geleerde meteen kan toepassen, met effect!
- Ik slaap beter en heb meer plezier in mijn werk.
“Ik heb een eigen bedrijf en dan merk je meteen of iets werkt of niet. Deze leiderschapstraining werkt. Het is logisch, het klopt gewoon. Mooie combinatie van theorie en echte praktijk”.
Lees hier het hele verhaal van deelnemer Aad: Bomen met Aad, eigenaar kwekerij Vermeer en Greenmakers.
Lees alle verhalen van de deelnemers aan onze trainingen op Nieuws & Inspiratie.
Voor wie?
Leiderschap is een vak dat een belangrijke ontwikkeling doormaakt in steeds complexere vraagstukken. Voor managers, interimmers en zzp-ers die werken in dynamische en complexe omgevingen en veranderingen effectief en ontspannen willen leiden.
Inschrijven en persoonlijke informatie
Inschrijven kan hiernaast in het formulier. Mis je nog informatie of wil je eerst kennismaken met de trainers? Je kan Jasper Doornbos de trainer, mailen of bellen.
Opleiden in corona tijd
We kunnen onze trainingen uitstekend op locatie verzorgen. De groepen zijn niet groot – de ruimte wel- en we houden ons strikt aan de 1.5 meter afstand, ventileren de ruimte en verzorgen een vooraf verpakte lunch. Zodat er niet teveel beweging ontstaat.
In overleg met de deelnemers kan ook gekozen worden om de helft van de training online te geven.
Nieuws & Inspiratie
Mensen wijzer maken. Daar staan wij elke dag voor op. Daarom hebben we op onze website onder Nieuws en Inspiratie een groeiend aantal leerzame blogs van onze collega’s, inspirerende artikelen en tips over managementboeken en video’s.
Je hebt een concreet vraagstuk op je werk waar je wel hulp bij kan gebruiken. Iemand die je uitnodigt om de situatie en jouw handelen eens van een heel andere kant te bekijken. Zodat er weer perspectief ontstaat en jij met een heldere analyse van het probleem en een praktische aanpak aan de slag kan. Daarom biedt Axis into Management haar organisatieontwikkelaars ook aan voor coaching. Zodat jij weer verder kunt. Lees hieronder verder!
- Het kan zijn dat je de training Managen met Leiderschap bij Axis into Management met plezier en succes hebt afgerond maar de praktijk is soms weerbarstig. Welke van de diagnose en interventiemodellen die jij aangereikt hebt gekregen zouden hier ontwikkeling in kunnen brengen?
- Misschien is het zo dat een interim manager van Axis into Management een vraagstuk ontwikkelt bij jou in de organisatie en jij bent nieuwsgierig geworden naar wat de achtergrond is van wat hij nu zo anders doet. En hoe jij dat voor jouw probleem kan inzetten.
- Of je hebt al eens geproefd van de visie en methodiek van Common Sense op een Kennismakingsavond maar wilt nu wel eens ervaren hoe dat in de praktijk zijn vruchten gaat afwerpen. Voordat je je inschrijft voor de Training Managen met Leiderschap 1 die we weer op de kalender hebben staan.
Met al dat soort vragen ben je welkom voor een praktisch coaching consult bij onze organisatieontwikkelaars en trainers Jasper Doornbos, Werner Vaarwerk, Jan-Sake Kruis (onze Agile Master).
We noemen het ook wel een persoonlijke werkplaats omdat we ook daadwerkelijk aan het werk gaan met jouw uitdaging op het werk.
Praktische informatie
- We werken twee uur lang met elkaar op een locatie die we samen afstemmen. Ons kantoor in Utrecht is een prima optie (goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer en biedt een rustige omgeving waar we met gepaste afstand kunnen werken ) maar een andere (wandel)locatie kan jouw voorkeur hebben. Of natuurlijk via Skype, Zoom of telefoon.
- In het telefonische gesprek dat na de aanmelding plaatsvindt vertel je kort over je vraagstuk op het werk
- Je hoeft je niet voor te bereiden. Meer weten over Common Sense, onze visie op Leiderschap en onze Management methodiek? Lees dan meer op onze website, bijvoorbeeld de pagina Wie wij zijn
- De kosten voor het coaching consult bedragen € 199,- .
Aanmelden
Je hoeft niet het hele aanmeldingsformulier in te vullen. Een mailtje naar een van onze bovenstaande professionals. Je vindt hun gegevens achter de link.
Veel bedrijven maken momenteel de transitie door naar een Agile organisatie. We horen regelmatig dat je er niet meer bij hoort als je niet Agile bent en dat bedrijven ten dode zijn opgeschreven als ze niet heel snel mee gaan in deze ontwikkeling. Een andere groep denkt dat het niet zo’n vaart zal lopen en als je maar hard genoeg roept dat je Agile bent, dat dat dan wel voldoende is om er voorlopig van af te zijn. Nog een andere groep managers neemt deze organisatieontwikkeling serieus en zij stellen zichzelf heel goede vragen als: “Is mijn bedrijf nou echt ten dode opgeschreven of is het een hype die wel weer over waait? Wanneer werkt mijn organisatie nu echt Agile? En: Waar sta ik nu eigenlijk in mijn reis naar een Agile organisatie?” Het toegankelijke spel ‘How Agile are you?’ dat collega Jan Sake Kruis een paar jaar geleden met het Agile Consortium ontwikkelde, biedt verbluffende inzichten op deze vragen.
Agile is de populaire Engelse term voor wendbare organisaties en is vooral bekend in de software ontwikkeling. En hoewel het agile gedachtengoed ook is doorgedrongen buiten de IT zoals onderwijs en zorg, zijn de achterliggende principes en de manier van denken onder andere noemers al veel breder bekend. Zo heeft Bob Marshall het in zijn Rightshifting model over ‘Synergistic organisations’ en wordt de term ‘Netwerk regime’ gebruikt door Herman Kuipers et al. in hun boek ‘Het nieuwe Organiseren, alternatieven voor de bureaucratie’.
Het spel ‘How Agile are you?’ is gebaseerd op al deze bronnen en geeft daardoor een zeer breed perspectief op de organisatie. Het spel is door deze brede basis geschikt voor alle soorten organisaties en kan jou helpen bij de vraag hoe ver je moet en wilt gaan binnen jouw eigen context.
Agile: hoe zit jij er eigenlijk in?
Het spel ‘How Agile are you?’ geeft inzicht in de mate van wendbaarheid van een organisatie. Het is echter geen assessment in de traditionele zin van het woord. Bij traditionele assessments wordt aan de hand van zo objectief mogelijke criteria gemeten waar je staat. In dit spel gaat het veel meer om de subjectieve mening van alle deelnemers. Er komt ook op tafel hoe jouw collega’s over Agile denken, hoe belangrijk ze het onderwerp vinden en hoe ze de relatie zien met de uiteindelijke bedoeling waartoe ze samen zijn in het bedrijf. Hierdoor nemen zowel het aantal als de kwaliteit van mogelijke handelingsalternatieven sterk toe. Het is evident dat dit van cruciaal belang is voor het succes van de verandering, die je samen wilt gaan doorvoeren.
Hoe gaat spelen we het spel?
Aan de hand van 42 stellingen wordt door iedere individuele deelnemer op 7 verschillende categorieën een eerste inventarisatie gedaan. Hierna helpt de begeleider- in te huren bij Axis into Management- de deelnemers om de overeenkomsten en verschillen van opvallende uitkomsten met elkaar te bespreken. We creëren met elkaar een beeld over waar je als team of als organisatie staat en je krijgt inzicht in hoe jouw collega’s erover denken.
Bij Axis into Management noemen we dit het ontwikkelen van gemeenschappelijk begrip. Pas als dit gemeenschappelijk begrip er in voldoende mate is, als het bekend is bij alle deelnemers, kun je gaan denken aan interventies om te gaan veranderen.
Agile werken en Common Sense Management Framework. Hoe zit dat?
Het Common Sense gedachtengoed van Axis into Management past hier heel goed bij, omdat autonomie, vrijheid van handelen en het maken van afspraken op basis van wederzijdse instemming de basis vormen voor het ontwikkelen van vertrouwen. Waar een wendbare organisatie nog een vaste structuur kent is dat in een hyperflexibel netwerkregime niet meer het geval. Bob Marshall noemt deze meest effectieve vorm van organiseren chaordic, een samentrekking tussen chaos en orde en dat is precies wat het is. Van buiten lijkt het een chaos, maar als je goed kijkt ontdek je de orde waar alles op drijft.
Even praktisch
Wil je dit spel ook een keer spelen met jouw team? Als je midden in een Agile transitie zit of als je van plan bent om hier mee te gaan starten en je wilt ontdekken waar je staat en naar toe wilt, neem dan contact op met Jan-Sake Kruis.
Jan – Sake verzorgt workshops van een paar uur waarin je het spel speelt en inzicht krijgt, tot workshops van een hele dag waarin we samen een aantal interventie opties formuleren en uitwerken en waar je de volgende dag direct mee aan de slag kunt.
Daarom kunnen we hier geen vaste prijs geven voor de begeleiding, dat doen we graag in overleg met jou.
Natuurlijk kun je het spel ook zelf aanschaffen. Voor leden van het Agile Consortium kost het spel € 50,– excl. verzendkosten. Voor niet -leden € 100,– excl. verzendkosten. Het spel komt in jouw bezit door Jan – Sake een mailtje te sturen.
Het is ook mogelijk om door Jan- Sake getraind te worden om het spel zelf veelvuldig te spelen in je organisatie.
Nog meer weten?
In het uitgebreide artikel van onze Agile Master Jan- Sake Kruis vind je nog meer informatie op welke theorie hoe het spel is opgebouwd en wat het teweeg brengt in de praktijk.