Jasper Doornbos
Organisatieontwikkelaar - trainer- (team)coach en mens- blogkanon
Wie is Jasper en wat geeft hem energie?
Jasper studeerde in Groningen Econometrie, gedreven om de wereld beter te begrijpen. Nog steeds kan je hem geen groter plezier doen dan een boek te geven of hem uit te nodigen voor een lezing van een top wetenschapper. Zijn nieuwsgierigheid stuwde Jasper verder naar ‘Management and Innovation’ op de Hoge School in Amsterdam waar hij ook zijn coaching opleiding afrondde.
Na op topposities in binnen en buitenland te hebben gezeten sloot Jasper zich in 2016 aan bij Axis into Management om zijn droom invulling te kunnen geven: gezonde organisaties te ontwikkelen waarin de mens weer is teruggekeerd.
Naast organisatieadvies pakte Jasper weer een oude passie op: trainen. Jasper weet vanuit zijn jarenlange ervaring goed tegen welke organisatie uitdagingen en persoonlijke drempels managers kunnen aanlopen. Hij verwondert zich slechts en zoals hij zegt: “Doceren is niet alleen kennis overbrengen maar zorgen dat de groep samen leert. Dat proces begeleiden vind ik fantastisch.” Veilig, scherp en ‘alles mag er zijn’, zo omschrijven deelnemers zijn wijze van begeleiding.
Jasper: “Dat managers na onze Leiderschapstraining zelf verder kunnen met de kennis, inzichten en vooral de praktische tools die Axis into Management biedt, kun je vergelijken met wat we in organisaties teweegbrengen. Dat mensen met een totaal andere visie op organisatieontwikkeling zèlf duurzaam en succesvol verder kunnen”.
Jasper bloeit op bij vraagstukken rondom organisatieontwerp en -inrichting, management en team coaching en is thuis in de financiële sector en overheidsorganen.
Welke wijsheid geeft Jasper graag mee?
“De afgelopen jaren hebben Michael Bres en ik de common sense theorie doorontwikkeld. We hebben de zelf-determinatie theorie toegevoegd in onze zoektocht naar wat de motor is voor groei en persoonlijke ontwikkeling van mensen en hoe zich dat tot krachtige en levendige organisatie verhoudt. De drie psychologische basisbehoeftes (verbinding, competentie autonomie) zijn daarin een belangrijke sleutel. De behoefte om een goede band met anderen te ervaren, het gevoel hebben dat je een taak succesvol kan uitvoeren, competent bent, en het ervaren van vrijheid en keuzes in het uitvoeren van die taken. Dat sluit aan op hoe wij kijken naar ‘ik, de ander en de organisatie’. De mens zoekt altijd een organisatie waar hij zijn eigen oriëntatie in kwijt kan en als dat in lijn ligt met de bedoeling van de organisatie heb je optimaal werkende teams.”
Wat maakt volgens Jasper het Common Sense Framework zo effectief?
Wat ons onderscheidt van andere management en leiderschapstrainingen is dat wij niet alleen inzichten bieden maar ook een praktische methodiek. Daarom noemen we het nu ook ‘Managen met Leiderschap’. Je leert anders kijken naar situaties, anders denken (meer perspectieven zien) en anders doen. De meeste deelnemers laten na jaren nog van zich horen en hun boodschap is vaak: ik kan niet meer anders kijken, het is zo geïntegreerd in mijn leidinggeven en zelfs mijn persoonlijke leven. En de impact op hun algehele welzijn vind ik nog steeds mindblowing: rust, overzicht, zelfverzekerdheid.
Functies:
Organsiatieontwikkelaar, (team) coach, trainer en mens
Werkgevers en opdrachtgevers:
Erasmus Universiteit Rotterdam, MN, Belastingdienst, UWV, Vektis, diverse opdrachtgevers in Singapore (BNPP, Credit Agricole, ING, MRT), Bosch, inspearit.