Mogen we onszelf opnieuw voorstellen?

Nieuws
Door Katja Bouwmeester
november 5, 2019
 
Mogen we onszelf opnieuw voorstellen?
Axis into Management introduceert aangescherpte identiteit en nieuwe dienst

Axis into Management helpt organisaties bij hun organisatie- en leiderschapsontwikkeling. Dan kunnen we zelf ook niet blijven stilstaan. Afgelopen jaar hebben we kritisch naar onszelf gekeken en we konden maar een ding concluderen: zo gemakkelijk is onze visie op managen met leiderschap (Common Sense) niet te begrijpen als je net met ons kennis maakt. Een van de fundamenten van onze managementmethode is het ontwikkelen van gemeenschappelijk begrip is. Dan hebben wij de taak onszelf en onze methodiek begrijpelijker te maken. In een steeds vollere markt willen we onszelf duidelijker en aantrekkelijker neerzetten zonder onze eigen wijsheid en identiteit te verliezen.

We brengen de mens weer terug in organisaties
Met onze blogs hebben we daarmee al een succesvolle start gemaakt, zo krijgen we veelvuldig te horen van mensen om ons heen. In deze verhalen proberen we de grote en kleine uitdagingen waar managers praktisch tegenaanlopen te herkennen en erkennen. En ze natuurlijk verder op weg te helpen met een ander perspectief op de situatie of concrete tips.
In onze ‘soul search’ periode bleken de merkwaarden Eigen wijze(r), Menselijk, Praktisch, Ontspannen en Scherp onze manier van werken als organisatieontwikkelaars het beste te beschrijven. Zo willen we graag gezien worden door onze deelnemers aan trainingen en workshops en de opdrachtgevers waar we voor mogen werken.
We hebben ook ons DNA beschreven: kernwaarden. Collega Peter omschrijft bijvoorbeeld wat Nieuwsgierig voor Axis into Management en zijn eigen manier van werken betekent.

We hebben onze huisstijl opgefrist en ook een nieuwe functie toegevoegd aan ons pallet: mens. Bij Axis into Management kennen we functies als organisatieontwikkelaar, interimmanager en trainer bijvoorbeeld. Maar we zijn ook gewoon mens. Omdat we zien en ervaren in onze opdrachten en leiderschapstrainingen hoe belangrijk het is de mens weer terug te laten keren op het werk. Neem als organisatie de psychologische basisbehoeftes van de mens (competentie, verbinding en autonomie) serieus. Daarmee ontwikkel je krachtige en levendige organisaties. Met pro-actieve, betrokken, innovatieve en energieke teams die duurzaam resultaten boeken. Want organisaties zijn van en voor mensen.

Nieuw: Werkplaatsen
We hebben een ons verhaal aangescherpt in een moderner jasje maar ook een nieuw aanbod in ons portfolio. Vanaf 2020 organiseren we vijf Werkplaatsen per jaar. Werkplaats dekt precies de lading van deze inspirerende bijeenkomst voor opdrachtgevers, (ex)deelnemers aan onze trainingen en nieuwsgierigen. Elke keer praten we je bij over een nieuw leiderschapsthema maar gaan we ook met elkaar aan het werk. Met een casus die door één van de aanwezigen is ingebracht. Zodat iedereen weer een stukje wijzer naar huis gaat. Onze pay-off is niet voor niets Menselijker Wijs.

Common Sense tips in je mailbox? Schrijf je in!
Wil je deze blogs en onze opgefriste serie van ‘Zes Common Sense tips’ elke maand in je mailbox? Lees de meest recente blog met Zes Common Sense tips (Sinterklaas werkt pas echt Agile) hier en schrijf je daarna natuurlijk meteen in. Onderaan elke pagina op onze website is dat mogelijk.

Frank Kist stapt over naar Ordina
Een nieuw begin op een hele andere manier: na ruim tien jaar succesvol bij Axis into Management te hebben gewerkt keert Frank terug naar zijn oude werkgever Ordina. We gaan Franks nuchtere en vriendelijke kijk op de wereld missen. Hier kun je Franks eigen afscheidswoorden lezen.

Michael Bres
Organisatieontwikkelaar, trainer, (team)coach en mens

 
 
* verplicht