Niet uit beeld maar anders verbonden

Nieuws
Door Katja Bouwmeester
juni 11, 2020
 
Michael Bres verlaat Axis into Management
"Nog meer mensen leren werken met Common Sense, dat is mijn streven"

Per 1 juli verlaat Michael Bres na 13 jaar Axis into Management en treedt in dienst bij de Regionale ICT Dienst Utrecht.
We kunnen alleen maar toejuichen als iemand zijn eigen vrij wil volgt, maar gaan zijn onuitputtelijke kennis, altijd aanwezige energie, moed en menselijkheid zeker missen. Tijd om de man die mee bouwde aan de fundamenten van Common Sense zelf aan het woord te laten over zijn keuze.

Michael: “Bij de RID tref daar een uitdagende omgeving met zes aangesloten Gemeenten en een Regionale Sociale Dienst met de nodige vraagstukken op het gebied van de informatievoorziening. Een mooie nieuwe uitdaging die ik uitstekend kan combineren met mijn ambitie om Common Sense nog verder te verdiepen en verspreiden.
Twintig jaar geleden leerde ik de bedenker Jan Pompe kennen en kwam ik tot de overtuiging dat de wereld deze praktische managementmethode moet leren kennen. Een impactvolle filosofie die me elke dag weer laat zien dat het alle bouwstenen bezit om krachtige en levendige organisaties te ontwikkelen. Naast zelf toepassen is het is geweldig om kennis over de methode over te dragen, bijvoorbeeld via trainingen en werkplaatsen.

Doen wat je echt wilt
Ik ben mij in toenemende mate gaan realiseren hoe moeilijk het is om dit te combineren met het directeurschap van AIM, intensieve interim opdrachten, trainen van managers in de Common Sense methodiek en een gezin. Ik zou wel willen dat het past maar het past niet. De vraag die dan beantwoord moet worden is: “Welke focus wil je aanbrengen in wat je doet en waarom?” Om bij jezelf te rade te gaan en je af te vragen of je doet wat je ècht wilt doen. En de conclusie is: nee, niet helemaal. Ik heb afgelopen jaar een stevig innerlijk proces doorlopen met een boel dilemma’s. Ik heb de triades ‘ik, de ander en de organisatie ’en ‘het fysiek, de spirit en de logica’ meerdere keren losgelaten op mijn overwegingen. En ik voel dat ik er nu klaar voor ben om de ambitie, die er in 2007 al was, te gaan volgen.

Anders verbonden
Ik vertrek daarom bij Axis into Management maar voor de Common Sense addicts ben ik niet uit beeld. In het najaar gaan Jasper Doornbos en ik het Common Sense Development Instituut (CSDI) oprichten. Een open collectief waar we meer mensen en organisaties kunnen inspireren en verbinden met Common Sense èn elkaar.
Het Instituut wordt een gemeenschappelijke voorziening voor iedereen die Common Sense Development Programma’s wil gebruiken voor leiderschap- en organisatieontwikkeling. Om dit mogelijk te maken, heb ik ervoor gekozen om dit buiten Axis into Management te doen. Het inzicht dat we met elkaar inhoudelijk verbonden blijven maar in een andere vorm, maakte het uiteindelijk ook makkelijker om mijn besluit te nemen. Meer informatie over de plannen die we hebben met het instituut geef ik graag deze zomer.

Bij Axis into Management blijf je terecht kunnen voor duurzame organisatieontwikkeling, praktische en inspirerende executive coaching, interim-management en natuurlijk de trainingen en workshops.

Rest mij alleen nog jullie het allerbeste te wensen en te bedanken voor de samenwerking of het samenzijn. Al was het alleen maar via de nieuwsbrief of artikelen. Ik neem geen afscheid maar zeg tot weerziens”.

Een moedige keuze
Jasper Doornbos: “Ik weet welke worstelingen Michael heeft doorlopen om uiteindelijk meer voor zichzelf te durven kiezen. Meer tijd te nemen om zijn talenten en passies (schrijven, trainen) de ruimte te geven. En daarmee als werknemer van het eerste uur Axis into Management te verlaten. Moedig.
Ik blijf zelf wel werkzaam voor Axis into Management. Daarnaast geef ik samen met Michael het instituut verder vorm en daar kijk ik enorm naar uit. Zo blijven we verbonden met de uitnodigende energie en brede deskundigheid  van Michael verbonden. En natuurlijk met de inhoud van Common Sense. We gaan nog mooie en impactvolle dingen ontwikkelen met elkaar”.

Namens de collega’s van Axis into Management,

Jasper Doornbos

 

 
 
* verplicht