Blogs, Nieuws
Door Katja Bouwmeester
april 9, 2019
 
“Jullie hebben in een dag mijn blik geopend!”

“Jullie hebben in één dag mijn blik geopend!”

Dat zei een recente deelnemer aan de Masterclass Leiderschap. Hij noemde ons ‘blikopeners’. Omdat we de inhoud van het blik (de situatie) er helemaal uit halen maar natuurlijk ook in de andere betekenis: dat de ogen geopend worden. Mooi! Want dat is precies wat we willen bereiken. We laten je op deze dag totaal anders kijken naar werksituaties, leren  je anders te denken en daarmee anders te doen. Dat leidt tot ander leiderschap en andere resultaten. Betere resultaten, die goed passen bij een werkomgeving die steeds sneller verandert.

De Masterclass Leiderschap op 15 mei in Utrecht heeft nog plek!

Wimfried, deelnemer Masterclass Leiderschap: “Normaliter kom ik thuis van managementtrainingen en ga ik wat klussen in huis. Nu heb ik een uur met mijn vrouw gepraat aan de keukentafel. Over hoe in één dag mijn blik op de werksituatie die ik inbracht, totaal veranderde. Ongelofelijk! Morgen pak ik het heel anders aan”.

Als manager ben je nooit klaar. Hoe ga je daar mee om?

Jasper Doornbos, trainer van de Masterclass Leiderschap, legt uit hoe hij de dag zo inricht dat eerst theorie wordt aangereikt en later op de dag wordt gewerkt aan een concreet probleem, ingebracht door een van de deelnemers. Zodat je ervaart wat onze theorie brengt. En jij met concrete handvatten naar huis kan.

“In deze Leiderschap dag hebben we twee vertrekpunten:

  1. De drie psychologische basisbehoeftes van de mens: autonomie, verbinding en competentie;
  2. Organisaties zijn complexe systemen die voortdurende veranderen, door de acties en reacties van mensen.

Als je dat bij elkaar brengt weet je dat grootse, meeslepende en in blauwdruk vastgelegde plannen voor organisaties niet werken. Wat wel werkt? Je realiseren dat je dus die continue ontwikkeling leiding moet geven, waarbij je open en zonder oordeel achterhaalt wat er werkelijk aan de hand is waarom zaken niet lopen, en wat dan wel nodig is”. 

De film met elkaar opbouwen

“In de case, de deelnemers beslissen zelf welke het wordt, gaan we eerst de situatie compleet doorgronden en dat kan behoorlijk emotioneel worden. Alles op tafel leggen om het probleem echt goed te begrijpen, ik noem dat de film opbouwen voor alle aanwezigen, is pittig.  Je kwetsbaar opstellen is niet altijd makkelijk maar ook een fantastisch, krachtig instrument. Want daarmee kom je tot andere inzichten. Ik bied een veilige omgeving waar alles er mag zijn, en dat werkt vaak ook bevrijdend. Ik merk dat het echt goed leren observeren en analyseren de ‘blikopener’ is waar onze deelnemers het over hebben. Managers die deelnemen ervaren lucht. Ruimte om andere keuzes te maken, zaken anders aan te pakken. En dan volgen de resultaten vanzelf”.

Wat ons, Axis into management, beweegt in leiderschap?

De kern van wat ons beweegt? We richten ons op het ontwikkelen van de vermogens, ook wel kwaliteiten genoemd, van managers, teams en organisaties/ Daarmee sluiten wij al jaren feilloos aan op organisaties die zich continue bevinden in veranderingen of leren Agile te werken. En wie staat tegenwoordig nog stil?

Lees meer over de Masterclass Leiderschap en meld je aan hier.

Meer weten? De trainer Jasper Doornbos beantwoordt graag je vragen!

Meer lezen over ons?

Je leert ons en onze leiderschapsmethodiek ook beter kennen met deze blogs:

Volg je ons ook ? Op Linkedin of  met een inschrijving op onze maandelijkse  nieuwsbrief.

 

 

 
 
* verplicht