Een vernieuwend antwoord op een urgente vraag.

Workshop, Nieuws
Door Werner Vaarwerk
mei 19, 2021
 
Introductie workshop Team Topologies: Organizing Business and Technology Teams for Fast Flow
Workshops op 2 en 16 juli

Het managementboek ‘Team Topologies: Organizing Business and Technology Teams for Fast Flow’, van de Britse IT-consultants Skelton en Pais is een hit en dat is niet voor niets. Het boek biedt een makkelijk te begrijpen en vooral concrete aanpak voor moderne softwarelevering, met de nadruk op het optimaliseren van teams en hun onderlinge interacties voor flow. Axis into Management las het boek, raakte enthousiast en past deze benadering nu succesvol toe in hun opdracht bij de ANWB.
Peter van Poppel en Werner Vaarwerk: “Met toestemming van de auteurs organiseert Axis into Management als eerste in Nederland een leerzame introductie workshop over het succesvolle boek Team Topologies. In de Nederlandse taal. We verwachten ons netwerk daar een groot plezier mee te doen”.

Veel organisaties ervaren spanning tussen de ambitie om sneller en flexibeler waarde te leveren voor hun klanten en de bestaande inrichting van systemen en hun teams. De vraag waarmee deze organisaties worstelen komt in de kern hier op neer: hoe organiseren we een effectieve en efficiënte samenwerking tussen de teams die verantwoordelijk zijn voor onze systemen?
Team Topologies biedt een theoretisch framework dat herkenbare pijnpunten in organisaties kadert èn biedt concrete handvatten om met deze vraag aan de slag te gaan.

Werner Vaarwerk: “Axis into Management is enthousiast over deze aanpak omdat het praktische managementboek zich verdiept in de concrete praktijk van samenwerken èn richting geeft aan de vragen die je moet stellen om teams onderling beter te laten samenwerken.
De aanpak in Team Topologies sluit naadloos aan bij wat de interim-managers van Axis into Management al jaren laten zien in organisaties en meegeven in onze leiderschapstrainingen: je hebt als manager een belangrijke rol in het organiseren van de samenwerking zodat de bedoeling van de organisatie wordt gerealiseerd. Met andere woorden: zorg dat je mensen zo goed mogelijk hun werk kunnen doen. Team Topologies biedt een concreet framework om in de context van software-ontwikkeling teams optimaal tot hun recht te laten komen.”

Drie herkenbare obstakels

De auteurs van Team Topologies analyseren in hun succesvolle boek drie grote obstakels in organisaties die de basis vormen voor hun benadering.

  1. Mensen lijden onder cognitieve overbelasting

Teams hebben vaak een te brede verantwoordelijkheid en dat zorgt voor cognitieve overbelasting. Dat bevordert nadenken over problemen en verbeteringen niet. Peter van Poppel: ‘Voor de complexere problemen heb je ruimte in je hoofd nodig. Team Topologies stelt daarom dan ook dat teams een smallere en duidelijkere afbakening van verantwoordelijkheden moeten hebben. Zo help je de competenties van je team te ontwikkelen en dat is nodig voor wendbare organisaties. Daarom stellen de schrijvers slechts vier typen teams voor, met elk een heldere verantwoordelijkheid.

  1.  Communicatielijnen bepalen hoe de architectuur is ingericht

In 1968 stelde Mel Conway al dat systeemarchitecturen zich in de loop van de tijd ontwikkelen in lijn met de organisatiestructuren. Dit staat bekend als ‘de wet van Conway’. Omdat veel organisaties in silo’s (afdelingen die nauwelijks met elkaar communiceren) zijn georganiseerd, zijn de softwarearchitecturen dat dus vaak ook. Klanten en eindgebruikers willen echter functionaliteiten over deze silo’s heen. De ontstane software en systeemarchitecturen ondersteunen deze wens meestal niet. Dit geeft extra cognitieve belasting aan de teams.

Team Topologies biedt concrete handvatten om deze onderliggende problematiek op een structurele manier in de praktijk aan te pakken. Dit wordt de ‘reverse Conway manoeuvre’ genoemd. Het komt er in het kort op neer dat je teams gaat organiseren naar de gewenste software- en systeem architectuur. Als je het op die manier organiseert, volgt volgens de wet van Conway immers de architectuur daarop vanzelf. Cultuur problemen zijn vaak een gevolg van onduidelijkheden in de structuur. Door interventies te plegen in de structuur, verbetert volgens de auteurs de motivatie en het werkplezier van de teams aanzienlijk.

  1. Teveel afhankelijkheden vereisen teveel afstemming

Als gevolg van de observatie ‘de communicatielijnen bepalen hoe de architectuur is ingericht’, zie je in grotere organisaties nog een ander negatief effect: tussen teams die werken aan een zelfde dienst bestaan enorm veel afhankelijkheden waardoor teveel overleg en afstemming nodig is. Zonde van de tijd en energie, die beter aan de ontwikkeling van goede software en systemen kan worden besteed. Als oplossing biedt Team Topologies maar drie vormen van interactie tussen de vier typen teams.

Peter: “Het klinkt gek maar soms moet je minder communiceren om maximaal samen te werken en minder fouten te maken, en wij zien in de praktijk dat dat werkt.”

Team Topologies leren toepassen?

Axis into Management biedt op 18 juni, 2 juli en 16 juli as. een live online workshop van een dagdeel aan. Hier kun je nader kennismaken met de benadering van Team Topologies. In het Nederlands gegeven, door organisatieontwikkelaars Peter en Werner die de aanpak in de praktijk toepassen. En dat is bijzonder leerzaam.
Een uitgelezen kans om in een kort tijdsbestek de eenvoudige en praktische benadering van Team Topologies te leren kennen.
Wil je na de workshop een analyse van jouw organisatievraagstuk of advies en hulp bij het toepassen? We helpen je graag.

Schrijf je hier in!

Kijk hier voor meer informatie en schrijf je meteen in. De interactieve workshop kost slechts € 250,- per deelnemer en er is plek voor acht deelnemers. We laten de bestseller Team Topologies, voordat de workshop begint, bij je thuis bezorgen.

Werner: “Wat mij het meeste boeide in het boek is dat het werkplezier van teams enorm steeg door hun methodiek. Ik zie dit ook in mijn dagelijkse praktijk. En waar mensen zich goed voelen en zich kunnen ontwikkelen, ontstaan de resultaten vanzelf. Hun ‘team first’ benadering past bij mij als mens en bij de leiderschapsvisie van Axis into Management waarmee ik al jaren werk”.

Peter: “Wij voegen als organisatieontwikkelaars iets fundamenteels toe aan de benadering van Team Topologies: vanuit onze common sense methodiek kijken we naar de gehele organisatie en haar bedoeling. Het realiseren van de bedoeling van de totale organisatie brengen wij altijd in”.

Axis into Management

Werner Vaarwerk, Peter van Poppel

 

Gerelateerde trainingen

Workshops Leidinggeven

Praktische introductie workshop ‘Team Topologies’

Het managementboek Team Topologies: Organizing Business and Technology Teams for Fast Flow, van de Britse IT- consultants Skelton en Pais is een hit en dat is niet voor niets. Het boek biedt een makkelijk te…
Eerstvolgende training
Praktische introductie workshop ‘Team Topologies’ -
 
 
 
* verplicht