Leren managen vanuit de bedoeling

Blogs, Nieuws
Door Jasper Doornbos
augustus 20, 2020
 
Ik, de organisatie en de ander
Kom 8 september kennismaken met de impactvolle Leiderschapstraining van Axis into Management

Werken vanuit de bedoeling is één van de krachtigste instrumenten die een organisatie heeft om medewerkers optimaal in hun energie te houden en de juiste resultaten te boeken. Maar wat als de belangen van jou, de ander en de organisatie uit elkaar lopen?

In de training ‘Managen met Leiderschap’ breng ik dit Common Sense interventiemodel al snel in. Eigenlijk al bij de kennismaking van de deelnemers, managers met een behoorlijke span -of-control en dito ambities.  Bij de kick-off bespreken we hun leerwens, frustraties op het werk en de dingen die ze moeilijk en makkelijk vinden om voor elkaar te krijgen.
Het uit elkaar liggen van belangen blijkt vaak één van de meest belemmerende factoren om samen te werken.  Dat heeft impact op de energie van het team, kost tijd en natuurlijk ligt het de gewenste resultaten in de weg.
De vraag die ik het meeste hoor op deze sessie is: maar hoe kom ik daar achter en wat kan ik daar aan doen? “Ga het gesprek aan”, is natuurlijk het meest eenvoudige en effectieve antwoord. Veel van onze deelnemers zijn intuïtief al goed op weg maar het ontbeert hen aan diepgaand inzicht en praktische interventiemodellen. Dat maakt het gesprek met hun leidinggevende en hu team lastig, moeizaam en soms zelfs onprettig of verstorend.

Axis into Management leert haar managers anders te kijken, denken en te doen. En voor dat ‘doen’ biedt het Common Sense Management Framework een methodiek. Niet alleen inzicht maar het leren doen beklijft en brengt resultaten.

 

Managen vanuit een gemeenschappelijk belang kun je leren

Wil je leren hoe je leiding geeft aan wendbare organisaties, een optimale samenwerking bereikt en hoe je als manager dàt doet waar je verantwoordelijk voor bent? Axis into Management geeft in haar impactvolle trainingen managers inzicht in hun eigen patronen en biedt praktische handvatten voor de dagelijkse praktijk.
In een paar maanden observeer, analyseer je de situaties op je werk met een nieuwe bril en leer je interveniëren op een manier die werkt.
Met als resultaat:

  • pro-actieve medewerkers
  • met energie en met plezier wordt samengewerkt
  • resultaten in de lijn van de bedoeling van de organisatie
  • een rustiger hoofd en meer zelfvertrouwen
  • begrijpen wat er om je heen gebeurt en grip op steeds veranderende vraagstukken.

Meld je nu aan voor een kennismaking

Ik nodig je van harte uit voor onze eerstvolgende  Training Managen met Leiderschap-1 Of stap eerst binnen op onze gratis Kennismakingsavond in Utrecht. De eerstvolgende is dinsdag 8 september in Utrecht. Met voldoende fysieke afstand.
In onze agenda kun je andere data en meer informatie vinden.
Op deze avond leg ik uit wat de management methodiek Common Sense van Axis into Management inhoudt, lat ik een aantal interventiemodellen zien en hoe we werken met de psychologische basisbehoeftes van de mens. Ik informeer je graag hoe de training is opgebouwd, welke literatuur we gebruiken en niet onbelangrijk: wie ben ik als trainer. Natuurlijk kun je al je vragen stellen. Ik verwelkom je graag!
Komen de data in onze agenda je niet goed uit, bel of mail me dan met vragen over deze impactvolle training. Mijn gegevens vind je onder mijn naam.

Jasper Doornbos

 

Gerelateerde trainingen

Managen met Leiderschap

Training Menselijk Managen

Krachtige en levendige teams en organisaties ontwikkelen. Voor en van mensen. Dat is de missie van Axis into Management. De mens en zijn natuurlijke vermogen tot samenwerken en de drie psychologische basisbehoeftes (competentie, verbinding en…
Eerstvolgende training
7 mrt 24
Training Menselijk Managen -
 
 
Workshops Leidinggeven

Speel de game ‘How Agile are you?’

Common Sense Management Framework
Veel bedrijven maken momenteel de transitie door naar een Agile organisatie. We horen regelmatig dat je er niet meer bij hoort als je niet Agile bent en dat bedrijven ten dode zijn opgeschreven als ze…
Eerstvolgende training
Speel de game ‘How Agile are you?’ - Common Sense Management Framework
 
 
 
* verplicht