Blogs, Nieuws
Door Katja Bouwmeester
maart 4, 2019
 
Bomen met Aad, eigenaar kwekerij Vermeer en Greenmakers

In mijn eigen bedrijf merk ik meteen of iets werkt of niet. Deze Leiderschapstraining werkt”.

Bomen met Aad, eigenaar kwekerij Aad Vermeer en Greenmakers.

Aad is halverwege de Leiderschapstraining ‘Common Sense’ maar nu al merkt hij het verschil in zijn bedrijfsvoering èn de resultaten. Aad neemt me op sleeptouw naar zijn mooi gelegen hectares in Brabant die bepland zijn met o.a niet woekerende bamboe en (vet)planten voor groendaken. “Ik groei nu zorgelozer door met mijn bedrijf omdat ik veel meer inzicht heb gekregen hoe ik mijn bedrijf optimaal kan leiden. Gestructureerd luisteren naar mijn mensen heeft heel veel gebracht. Zelfs onze zaterdagkrachten denken mee over de verbetering van het bedrijf”.

“Ik zei toch, we zijn niet in 45 minuten klaar met het verhaal”, roept Aad me na als ik twee uur later weer in de auto stap, terug naar huis. Aad is een rasechte ondernemer in een booming sector (duurzaam groen) en is met groene vingers en een innovatief brein geboren. En dus praten we niet alleen over de Leiderschapstraining Common Sense maar vertelt Aad ook gepassioneerd over zijn bijzondere loopbaan, zijn team, zijn producten en sta ik uiteindelijk zelfs letterlijk met de voeten in de leemgrond. Want ik moet het allemaal wel echt zien natuurlijk.

Wel een visie maar hoe dan?
Of je nu manager bent in een middelgroot bedrijf of eigenaar van een planten en duurzaam materialen bedrijf: het staat niet stil. De wereld en je werk is continue in beweging en de vraag is altijd: hoe ga je mee? Aad beschrijft hoe groei, verschuiving in zijn portfolio of andere wettelijke eisen hem continue voor de vraag zette hoe hij dat moest organiseren in zijn bedrijf. Nu of later automatiseren, wat voor type mensen aannemen, wel of niet iemand specifiek voor de verkoop zodat hij zich kan blijven focussen op teelt en innovatie en ga zo maar door.
Aad legt uit dat als iets niet goed ging, hij dat altijd bij zichzelf zocht en ook zelf aan de slag ging om oplossingen te zoeken. Dat vroeg veel van hem.
Bij Aad viel het kwartje toen hij in de training een schema kreeg aangereikt uit het boek’ Organisatietheorie en – ontwerp’ (red. door R. Daft). Het schema van Quinn en Cameron ‘Organizational Life Cycle and Shifting Criteria of Effectiveness’ liet hem in een oogopslag zien wat hij de afgelopen decennia had doorgemaakt met zijn bedrijf. ‘Het eerste was dat ik dacht: ik ben dus niet gek. Ik had altijd een scherpe visie en een zakelijke intuitie maar nu krijg ik er theorie bij. En ook praktische handvatten om het toe te passen. En in je eigen bedrijf merk je meteen of iets werkt of niet. De ‘Common Sense’ methodiek is logisch, het klopt gewoon”.

“Betrokkenheid en vertrouwen, dat is het allerbelangrijkste”
“Mijn vrouw en ik hebben het welzijn van onze mensen, het team, altijd een belangrijke positie gegeven. Maar kijk ik terug dan heb ik ze te vrij gelaten, te los gemanaged. Ik nam geen tijd om protocollen en processen te beschrijven. Klinkt bureaucratisch maar dat is het niet. Als je mensen aanneemt die je los wilt laten moet je ze wel kaders meegeven waarbinnen ze kunnen werken. Anders interpreteert iedereen het op zijn eigen wijze”.
Aad is verder gegaan met structureren: “Het klinkt klein maar het heeft groot effect: we hebben nu ook gestructureerder werkoverleg. De eerste keer duurde het vier uur want alles kwam op tafel. Ik heb moeten aanleren om bij een probleem of vraag mijn beeldvorming even uit te zetten en alleen maar vragen te stellen aan mijn team. Zij hebben echt in de meeste gevallen het antwoord. Hoe het is ontstaan, hoe het moet worden opgelost. Deze manier van werken geeft een enorme betrokkenheid bij alle mensen, ze nemen verantwoordelijkheid. Zelfs de zaterdaghulpen denken mee, het loopt echt op rolletjes”.

Zelfvertrouwen en ontspanning
Aads vrouw Ezia komt de kantine binnen en lacht als ik vraag of ze ook in hun gezinssituatie wat merken van een andere Aad. “Klinkt heel gek, maar Aad wordt nu moe. En dat is positief. Ik denk dat dat komt omdat hij niet alleen nog meer vertrouwen heeft in de bloei van de kwekerij in de komende jaren maar nu ook weet hoe hij het gaat doen. Ik denk dat hij eindelijk ontspant.”
Aad wil nog het laatste kwijt: “Je leert ook veel van de andere deelnemers. Al heb ik geen scrum master in mijn bedrijf, ik moest ook even de betekenis opzoeken, je loopt allemaal tegen hetzelfde aan. En Michael (red. de trainer, Michael Bres) vind ik enorm inspirerend. Hij werkt zelf vijf dagen per week in aan diverse opdrachten in allerlei organisaties en dat is echt een meerwaarde. Ik gun iedereen wat je hier leert en meeneemt in de praktijk. Het is elke cent waard en al die centen heb ik zelf betaald”.

 

Katja Bouwmeester, common sense consultant – senior communicatie adviseur.

 
 
* verplicht