Bel ons:
030-273-4608

Training Training Leiderschap | Common Sense Development Program-1

Inschrijven voor: Training Leiderschap | Common Sense Development Program-1

26 november - 15 september
16:00 - 21:30
|
€ 3.995,00
Excl. BTW
|
Nog plaats

Voor een soepele afhandelingsproces hebben wij uw bedrijfsgegevens nodig + inkoopnummer (ordernummer) aan te vragen bij uw afdeling inkoop. Mocht u dit niet direct paraat hebben dan nemen wij contact met u op nadat we uw aanvraag hebben ontvangen.

Persoonsgegevens

Informatie over de training

Training Leiderschap | Common Sense Development Program-1

Wil jezelf zo ontwikkelen dat jouw leiderschap en managementaanpak ècht werkt? Dat je je comfortabel en competent voelt bij elke nieuwe situatie die zich aandient?  Dat succes, plezier en vertrouwen in je team(s) niet meer een streven is maar een gegeven?

Of je je team beter wilt leren samenwerken, hun kwaliteiten meer tot bloei wilt brengen voor de komende veranderingen, de prestaties wilt verbeteren of zoekt naar een aanpak waarmee je je visie beter onder woorden kan brengen en laten werken: Axis into Management biedt een leiderschapstraining die voor elke werksituatie werkt. We bieden je moderne managementkennis en -theorieën, persoonlijke inzichten en -ontwikkeling waardoor je ontdekt wat jouw eigen leiderschapsstijl is. Daar bovenop leer je vooral een werkbare en pragmatische managementaanpak. Die antwoord geeft op:

  • – Hoe analyseer je nu wat er werkelijk aan de hand is in jouw team?
  • – Hoe leidt je de dialoog op zo’n manier dat je medewerkers zelf verbetervoorstellen initiëren?
  • – Hoe laat je iedereen werken in de lijn van de bedoeling?
  • – Hoe geef je leiding aan veranderingen?

 

In onze visie (die noemen we ‘common sense’) nemen we de mens en zijn behoeftes als uitgangspunt. De mens en dus ook jouw medewerkers zijn het meest succesvol als zij autonomie, verbinding en competentie ervaren in hun werk.  In onze opdrachten bij organisaties en in de trainingen is daarom de kern van wat wij doen het, samen met jou, ontwikkelen van de vermogens, kwaliteiten, van medewerkers. Op een systemische en systematische wijze leren we je problemen en ambities op een meervoudige manier te observeren en aan te pakken waar ze zijn ontstaan: in de praktijk.

Waardoor jouw teamleden:

  •  – duurzaam wendbaar worden
  •  – ook resultaten behalen op de lange termijn
  •  – zich vrij voelen om creatief en innovatief te werken
  •  – pro-activiteit en eigenaarschap tonen
  •  – meer betrokken en bevlogen raken.

 

Leidinggeven in een onderzeeër
De inspirerende, korte videoGreatness‘ van David Marquet laat misschien nog beter zien wat het ontwikkelen van vermogens van medewerkers daadwerkelijk brengt in organisaties. Het tegenovergestelde van de ‘command and control’ leiderschapsstijl.  Marquet beschrijft beeldend in zijn geanimeerde filmpje hoe je ook een in super hiërarchische omgeving toch de verantwoordelijkheid veel meer bij je mensen kan leggen. Zelfs bij een bemanning van een onderzeeër.

Wat onze deelnemers zeggen
Wat we altijd terughoren aan het einde van de trainingen zijn deze woorden: geen stress meer, ontspannen maar succesvol managen, het loopt nu in mijn team, meer grip en regie, zo praktisch en logisch, beter slapen, meer plezier in  mijn werk.
Kijk, daar doen we het voor. Het leiden van een team of organisatie moet vooral prettig zijn, voor iedereen.

Ik heb een eigen bedrijf en dan merk je meteen of iets werkt of niet. Deze leiderschapstraining werkt. Het is logisch, het klopt gewoon. Mooie combinatie van theorie en echte praktijk”. Lees hier het hele verhaal van deelnemer Aad: Bomen met Aad, eigenaar kwekerij Vermeer en Greenmakers

Linda, manager bij een groot automerk, is net ingestapt en blogt gedurende haar  leiderschapstraining open en eerlijk over haar inzichten, leermomenten en struikelblokken. “Ik leer dat ik niet zelf overal het antwoord op de oplossing hoef te geven. Ik begeleid het besluitvormingsproces en dat zorgt dat mijn team zich veel verantwoordelijker voelt en ook zo werkt. En mij kost het minder energie en het levert me meer rust. Deze methode werkt super effectief.”

Lees hier haar eerste blog over haar team dat de verantwoordelijkheid niet pakte. In haar tweede blog vertelt ze hoe ze na een stevige confrontatie haar directieve CEO hierop constructief aanspreekt.

Hoe is de Leiderschapstraining opgezet?
De CSDP-1-training is intensief en kent een zorgvuldige opzet:
– In een groep van 5 tot 7 managers, afkomstig uit allerlei soorten organisaties, neem je actief deel aan acht trainingssessies in een veilige setting.
– De totale doorlooptijd is ongeveer acht maanden omdat je tussen de bijeenkomsten door de tijd hebt om jouw inzichten in de praktijk te brengen.  We plannen in de eerste bijeenkomst gezamenlijk de vervolgdata.
– De trainers zijn Jasper Doornbos of Michael Bres 
– Iedere sessie vindt plaats in Utrecht en duurt van 16.00 uur tot 21.00 uur (inclusief uitgebreide, biologische maaltijd)
– Per sessie is ongeveer twee uur voorbereiding nodig aan de hand van trainingsmateriaal
– Tijdens en vlak na de trainingsperiode is er per telefoon of e-mail individuele begeleiding beschikbaar voor alle cursisten
– Na de trainingsperiode bieden we als aanvullende dienst een gefaciliteerde intervisiegroep als daar interesse in is.

Voor wie?
Leiderschap is een vak dat een belangrijke ontwikkeling moet doormaken in deze nieuwe tijden. Wij laten in onze training ook niet voor niets onder andere deze video zien: Gary Hamel, The Future of Management.
Kortom, een innovatieve en impactvolle leiderschapstraining voor managers, interimmers en zzp-ers die werken in dynamische en complexe omgevingen.

Voorproeven? Bezoek onze Leiderschap One Day of kom naar een kennismakingsavond
Die mogelijkheid hebben we ook! In de Leiderschap in One Day laten we je in de ochtend zien wat de leiderschapstraining ‘Common Sense’ inhoudt en maak je kennis met onze theorie en methode. Waardoor je al veel leert. In de middag gaan we concreet aan het werk met elkaar. Met casussen die door de deelnemers zelf zijn aangereikt. Zodat je zelf kan ervaren hoe onze aanpak daadwerkelijk resultaat boekt in de praktijk, omdat jij je ontwikkelt. Misschien wil jij wel inbrengen waar je nu op vastloopt? Meld je hier aan!

Kennismaken met Leiderschap is een twee uur durende bijeenkomt, meestal in Utrecht. Hier maak je kennis met de trainer(s), vertellen we je hoe de Leiderschapstraining is opgezet, wat ons onderscheidt van andere aanbieders en kun je natuurlijk jouw vragen stellen. Meestal is er ook een van de deelnemers zelf aanwezig. Leuk en inspirerend om te horen hoe hij, of zij,  de opleiding ervaart en wat het hen oplevert. In onze Kalender zie je wanneer ze plaatsvinden. Deelname is gratis!

Ons volgen?
Wij bieden een wisselend aanbod van leiderschapstrainingen, masterclasses en workshops. We ontmoeten je daar graag maar net zo leuk vinden we het om je te inspireren met reviews over managementboeken, niet te missen Tedtalks, artikelen en andere zaken die ons inspireren op onze weg naar het verbeteren van organisaties? Volg Axis Into Management op Linkedin.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief doe je hier!

Bekijk de andere trainingen