Bel ons:
030-273-4608

Training Creëren van een Veilige Werkomgeving

Inschrijven voor: Creëren van een Veilige Werkomgeving

25 april
09:30 - 17:00
|
€ 495,00
Excl. BTW
|
Nog plaats

Voor een soepele afhandelingsproces hebben wij uw bedrijfsgegevens nodig + inkoopnummer (ordernummer) aan te vragen bij uw afdeling inkoop. Mocht u dit niet direct paraat hebben dan nemen wij contact met u op nadat we uw aanvraag hebben ontvangen.

Persoonsgegevens

Informatie over de training

Creëren van een Veilige Werkomgeving

Leer in één dag hoe je zélf kunt werken aan een veilige werkomgeving

Waarom aandacht voor veiligheid in je werkomgeving?

In veel organisaties voelen managers en medewerkers zich onveilig. Er wordt óver mensen gepraat en niet mét mensen, er zijn onaangename verrassingen, en soms is zelfs sprake van regelrechte intimidatie. Dit leidt tot afnemende creativiteit, een stijgend ziekteverzuim, toenemende juridische kosten en afnemende bedrijfsresultaten. De kranten staan er vol van.

In deze workshop onderzoeken we samen de oorzaken en verschijningsvormen van onveiligheid op de werkvloer, zowel bij medewerkers als bij managers. We zullen zien dat een deel van de oorzaken ligt bij de manier waarop het werk is georganiseerd. Je ontwikkelt een radar voor onveiligheid: wat je als vanzelfsprekend aannam door gewenning, blijkt een onveilige werkomgeving te zijn.

Het is niet gemakkelijk om een veilige werkomgeving te creëren, maar het kan wel. Het begint met het herkennen ervan en het bespreekbaar maken. Maar daar moet je wel taal en een aanpak voor hebben. In deze workshop leer je dit. Het gezamenlijk en succesvol ontwikkelen van een veilige werkomgeving leidt tot hogere medewerkerstevredenheidsscores en betere bedrijfsresultaten.

Is deze workshop is voor jou?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die zijn of haar werkomgeving als onveilig ervaart en hier iets aan wil doen, hetzij voor zichzelf, hetzij voor anderen.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis nodig voor deze workshop. Er wordt wel gebruik gemaakt van de werkervaringen van de deelnemers. Deze vormen het vertrekpunt voor verbeteringen.

Wat levert het jou op?

Je ontwikkelt oog voor veiligheid op de werkvloer. Je herkent tekenen van onveiligheid, zowel bij jezelf als bij anderen. Na deelname aan de workshop kun je het moeilijke onderwerp bespreekbaar maken en heb je aanknopingspunten voor het verbeteren van de veiligheid in jouw specifieke organisatie. Je kunt er de volgende dag mee aan de slag.

Waarom bij ons?

Bij Axis into Management leer je geen trucjes, maar ontwikkel je je eigen inzichten en aanpak voor het verbeteren van de veiligheid in jouw organisatie. Je ontwikkelt een taal en vergroot je mondigheid. De trainers hebben veel ervaring in het veld en begrijpen dat er geen one-size-fits-all aanpak bestaat. Jouw aanpak zal gebaseerd zijn op de inzichten die jij hebt opgedaan in de workshop. Na het volgen van onze workshop ben je onafhankelijk, positief kritisch en in staat om met je collega’s samen te werken aan een veilige werkomgeving waar iedereen zich goed bij voelt.

Bekijk de andere trainingen