Bel ons:
030-273-4608

Training Leiderschap voor Scrum Masters

Inschrijven voor: Leiderschap voor Scrum Masters

20 juni - 21 juni
09:00 - 17:00
|
€ 995,00
Excl. BTW
|
Nog plaats

Voor een soepele afhandelingsproces hebben wij uw bedrijfsgegevens nodig + inkoopnummer (ordernummer) aan te vragen bij uw afdeling inkoop. Mocht u dit niet direct paraat hebben dan nemen wij contact met u op nadat we uw aanvraag hebben ontvangen.

Persoonsgegevens

Informatie over de training

Leiderschap voor Scrum Masters

Leer in twee dagen als Scrum Master jouw team continue te verbeteren

Agile is in veel organisaties al enige tijd ingeburgerd en is bijzonder werkzaam voor continue veranderende omgevingen. Je werkt prettig samen met jouw Scrum team en jullie leveren steeds weer werkende producten op. Toch knaagt er ook wel wat. Lukt het je nog om na een vliegende start substantieel te verbeteren? Kun je in jouw rol als faciliterend leider niet alleen het verschil maken voor jouw team, maar lukt het ook om breder in jouw organisatie impact te hebben? Of loop je in jouw organisatie tegen belemmeringen op, waarvan wordt verwacht dat jij ze weg neemt, maar waar je te weinig grip op krijgt?

Aandacht voor belemmeringen in jouw werkomgeving

In deze tweedaagse training onderzoeken we samen de belangrijkste belemmeringen die jij ervaart in jouw werk en welke veronderstellingen en werkingen hieraan ten grondslag liggen. We kijken naar de organisatie als een systeem. Als er belemmeringen zijn, gaan we geen mensen de schuld geven, maar zoeken we de oorzaak in de wijze waarop het systeem functioneert. Het is een kunst om belemmeringen goed te observeren, te analyseren en weg te nemen. Zo ervaar jij na deze twee dagen niet alleen meer inzicht in hoe jouw organisatie en de stakeholders functioneren, maar heb je ook geleerd hoe je daar invloed op kan uitoefenen. Je bakent opnieuw je mandaat af.

“Meer perspectief en ruimte in mijn hoofd, eigenlijk een vrijer gevoel”, zo omschrijven deelnemers het effect van voorafgaande Scrum Master trainingen.

De tweedaagse training Scrum Master (Advanced) is gebaseerd op het ‘common sense’ gedachtengoed. Kern hiervan is dat we de vermogens van mensen ontwikkelen in plaats van alleen te sturen op resultaten. Daarbij blinken wij uit in het praktisch maken van problemen. Door concreet te worden los je belemmeringen op. Je ervaart dus altijd maatwerk in onze workshops en trainingen. Als Scrum Master leer je om samen met je team(s) op creatieve wijze root cause analyses uit te voeren. Deze kunnen enerzijds te maken hebben met de werking van de organisatie en anderzijds met de manier waarop de organisatie is opgezet. Een gedegen en duurzame aanpak van beide niveaus van belemmeringen is het onderwerp van deze training.

Is deze training voor jou?

Deze training is gemaakt voor Scrum Masters die een spade dieper willen gaan in hun vakgebied. Die willen helpen met organisatieontwikkeling door op gedegen wijze belemmeringen in de werking en in de opzet van de organisatie bloot te leggen en gezamenlijk aan te pakken.

Voorkennis

Deze training is bedoeld voor Scrum Masters die een basisopleiding ‘Scrum Master’ hebben gevolgd en die enige tijd ervaring hebben met de rol van Scrum Master in een organisatie. En die allerlei belemmeringen zijn tegengekomen en handvatten willen hebben om deze aan te pakken. Jouw praktijkervaringen vormen het uitgangspunt van de training.

Wat levert het jou op?

Je leert bij Axis into Mangement op een echt nieuwe manier naar je Agile organisatie te kijken en kunt op creatieve wijze de oorzaken van de belemmeringen blootleggen. Je vergroot je zelfvertrouwen door onderbouwd je mandaat als Scrum Master af te bakenen en die te bewaken. Je ziet en kent meer mogelijkheden om zo invloed op je omgeving uit te oefenen dat jij en jouw team Agile kunnen werken zoals het is bedoeld.

Waarom bij ons?

Bij Axis into Management geven we je niet alleen inzichten en een theoretische onderbouwing, maar leren we je vooral hoe je die inzichten naar jouw praktijk brengt. De trainers hebben veel ervaring in het Agile werkveld en begrijpen dat er geen one-size-fits-all aanpak bestaat. Jouw aanpak zal gebaseerd zijn op de inzichten die jij hebt opgedaan in de training. Na het volgen van onze training ben je in staat om met je collega’s samen te werken aan het creëren  van een omgeving waarin jij en je team(s) kunnen excelleren. Omdat aandacht voor de (vermogens van de) mens hierin centraal staat, leidt dit tot een omgeving waarin het (weer) leuk is om te werken.

Praktisch

We starten om 09.00 uur en ronden om 17.00 uur af. Twee dagen met lunch, zonder diner en zonder overnachting.

Locatie: Utrecht, Vineyard, langs de A2

Trainer

Jan Sake Kruis

Bekijk de andere trainingen