Bel ons:
030-273-4608

Training Beoordelen in een Agile Omgeving

Inschrijven voor: Beoordelen in een Agile Omgeving

29 maart
09:30 - 17:00
|
€ 495,00
Excl. BTW
|
Vol
Geen plekken meer beschikbaar

Informatie over de training

Beoordelen in een Agile Omgeving

Leer in één dag hoe je zelf een beoordelingscyclus ontwikkelt die past bij  jouw agile team

Waarom een andere beoordelingscyclus voor agile omgevingen?

De traditionele beoordelingscyclus is niet meer van deze tijd. De wereld verandert zo snel dat de doelen die aan het begin van het jaar zijn opgesteld al in het eerste kwartaal zijn ingehaald door de realiteit.  In een agile omgeving is het stellen van doelen en beoordelen van prestaties en inspanningen een extra uitdaging, waar de bestaande systematiek vaak niet op aansluit. De leidinggevende ziet er tegenop en stelt het zo lang mogelijk uit. De medewerker wordt onaangenaam verrast, vraagt zich af hoe de leidinggevende aan zijn of haar informatie komt en verlaat gedemotiveerd het gesprek. Herken je dit? Dat moet beter kunnen!

In deze workshop onderzoeken we samen de veronderstellingen die in jouw organisatie de basis vormen van het beoordelingssysteem en  ontdekken we met elkaar dat deze niet langer aansluiten op de werkelijkheid. De grondslagen waarmee Axis into Management werkt passen bij agile organisaties en geven aanknopingspunten voor het zelf ontwikkelen van een evaluatiemethode die past bij agile beoordelen.

Het nieuwe evalueren sluit aan op belangrijke recente ontwikkelingen. We maken gebruik van inzichten die we hebben verkregen uit psychologisch onderzoek naar motivatie. Zo blijkt, verrassend genoeg, dat het geven van complimenten niet louter positieve effecten heeft!

Deze nieuwe manier van evalueren past bij wendbare organisaties, moderne leidinggevenden, gaat uit van de behoeften van kenniswerkers en leidt tot meer creativiteit en betere bedrijfsresultaten.

Is deze workshop voor jou?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met beoordelen: leidinggevenden, Product Owners, Scrum Masters en HR consultants. En die dit willen verbeteren.

Voorkennis

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig voor deze workshop. Er wordt wel gebruik gemaakt van de ervaringen van de deelnemers met beoordelen. We werken met jouw ervaring en situatie.

Wat levert het jou op? 

Je wordt je bewust van de vaak verborgen veronderstellingen van beoordelen, krijgt inzicht in de redenen waarom ze niet goed werken in een agile omgeving en je ontwikkelt aanknopingspunten voor het verbeteren van de beoordelingscyclus in jouw specifieke organisatie. Je kunt de volgende dag aan de slag met het ontwikkelen van een goed alternatief voor het beoordelen.

Waarom bij ons?

Bij Axis into Management geven we je niet alleen inzichten en een theoretische onderbouwing, maar leren we je vooral hoe je die inzichten naar jouw praktijk brengt. De trainers hebben veel ervaring in het veld en begrijpen dat er geen one-size-fits-all aanpak bestaat. Jouw aanpak zal gebaseerd zijn op de inzichten die jij hebt opgedaan in de workshop. Na het volgen van onze workshop ben je in staat om met je collega’s samen te werken aan een manier van evalueren die past bij jouw organisatie.

Bij Axis into Management richten we ons op het ontwikkelen van vermogens van medewerkers waardoor resultaten worden gehaald. Dat is anders dan hoe organisaties vaak worden geleid: er wordt vooral gestuurd op het behalen van resultaten. Wij sluiten met onze ‘common sense’ methodiek dan ook feilloos aan op agile werken.

Bekijk de andere trainingen