Spelenderwijs onderbelichte onderwerpen op tafel krijgen

game, Inspiratie, Nieuws
Door Katja Bouwmeester
december 14, 2020
 
NIEUW: ‘Hèt Samenwerkingsspel’ van Axis into Management
Verbeter de samenwerking van je team

Axis into Management brengt een nieuw, online spel uit dat de samenwerking in teams verbetert: hèt Samenwerkingsspel, dat juist nú moet worden gespeeld. In tijden waarin het online contact domineert en de waardevolle gesprekken op de gang en bij het koffieapparaat (het informele circuit) worden gemist, is dit praktische, online spel een leuk en effectief middel om als team het èchte gesprek met elkaar te voeren.
Het team reageert samen op prikkelende stellingen waarmee onduidelijkheden, aannames en gedoe op tafel komen te liggen. Maar ook de kwaliteiten van het team meteen zichtbaar worden. Binnen een paar uur kom je veel te weten over elkaar en de werking van je team. Gericht en op ontspannen wijze.
Het online spel is uitermate geschikt om meerdere keren te spelen. De hoeveelheid vragen en diverse samenwerkingsthema’s nodigen elke keer uit tot een goed gesprek over dat wat vaak onder water blijft maar wel de samenwerking beïnvloedt. Zo werk je aan krachtige en levendige teams.

In januari 2021 brengt Axis into Management Hèt Samenwerkinsgspel officieel uit maar onder onze trouwe nieuwsbrieflezers verloten we twee gratis speelsessies onder leiding van het brein achter dit spel: Jan-Sake Kruis. Kans maken? Stuur een mail naar jan-sake.kruis@axisinto.nl

Wat levert het op?

  • Inzicht in hoe de samenwerking in je team werkt
  • Op een ontspannen manier een open en eerlijk gesprek over goed gaat en wat beter kan
  • Meer kennis van elkaars talenten en de benutting ervan
  • Bespreken van onderwerpen die een sterke invloed op de samenwerking hebben maar niet makkelijk op tafel komen (onderstroom)
  • Inzicht in het werkplezier van de teamleden en hoe jullie dat positief kunnen beïnvloeden
  • Praktische verbeteracties die je meteen kan toepassen
  • In het eindgesprek met de spelleider additionele inzichten en advies

Wanneer speel je Hèt Samenwerkingsspel met je team?

Het online spel kan op elk moment worden gespeeld. Bij de komst van nieuwe teamleden of teams die voor een nieuwe taak staan. Of teams waarvan de energie en resultaten achteruit gaan. Ook teams die al langere tijd effectief met elkaar samenwerken ervaren door Hèt Samenwerkingsspel waar het nog beter kan, en merken dat ze bepaalde aannames doen in de samenwerking omdat ze elkaar goed kennen.

Hoe werkt het?

In een korte intake halen we op wat de vragen of knelpunten van het team zijn. Aan de hand daarvan pakken we een aantal gerelateerde thema’s met prikkelende stellingen uit het spel. We spelen het online maar het kan ook zeker live. Jan-Sake, Agile Master, is inmiddels ook een meester in teams optimaal laten samenwerken. Onder zijn bezielende leiding is de impact van dit spel groot.

Hoe lang duurt het?

  • Intake van 45 minuten
  • Spelduur van 2,5 uur
  • Binnen een week een eindgesprek van 45 minuten

Voor wie geschikt?

Hèt Samenwerkingsspel werkt optimaal met maximaal 9 en minimaal 4 mensen. Het maakt niet uit of je in een commerciële organisatie werkt, voor een overheidsinstantie of een vereniging. Een must-do voor iedereen die beseft dat samenwerking een belangrijk onderdeel van succes en werkplezier is.

Wat zeggen de deelnemers?

“Het gaat in het structurele overleg vaak over de inhoud. Maar voor een goede samenwerking is meer nodig. Hoe vaak heb je het met elkaar over de rollen en verantwoordelijkheden in het team, de vrijheid om je te durven uiten, je overleg structuur en of we wel ieders talent optimaal benutten? Hèt Samenwerkingsspel gaf in korte tijd veel èn andere inzichten in de teamdynamiek en onze samenwerking. Daarmee konden we meteen verbeteringen aanbrengen”.

Goed beginnen in het nieuwe jaar?

Maak kans op een gratis speelsessie in 2021 (t.w.v. € 695,-), waarmee je team optimaal aan het nieuwe jaar kan beginnen. Stuur als trouwe nieuwsbrieflezer een mail naar Jan-Sake Kruis om kans te maken op een gratis sessie.
Nog geen nieuwsbrief abonnee? Hier kun je je aanmelden. Elke maand inspirerende blogs, handige tips en nieuws in je mail over management en leiderschap.

In januari voor iedereen te boeken

In januari kun je je als niet- nieuwsbrief abonnee inschrijven voor Hèt Samenwerkingsspel. Let op onze Linkedin pagina. Nog beter, ga ons volgen!

 

Gerelateerde trainingen

Workshops Agile Leidinggeven

Speel de game ‘How Agile are you?’

Common Sense Management Framework
Veel bedrijven maken momenteel de transitie door naar een Agile organisatie. We horen regelmatig dat je er niet meer bij hoort als je niet Agile bent en dat bedrijven ten dode zijn opgeschreven als ze…
Eerstvolgende training
Speel de game ‘How Agile are you?’ - Common Sense Management Framework
 
 
 
* verplicht