Bel ons:
030-273-4608

Wie motiveert mijn medewerkers?

Wie motiveert mijn medewerkers?

Motivatie is een ‘hot issue’ bij veel organisaties, we hebben de kwestie al vanuit verschillende invalshoeken belicht. Managers proberen hun medewerkers naarstig aan te sporen tot de gewenste prestaties om zo hun doelen te bereiken. Hierbij zetten ze de meest creatieve – en soms kostbare – middelen in. Maar heeft motiveren, als onderdeel van het leidinggeven, wel effect?

De wil is er altijd

Wij denken dat motivatie niet van buitenaf komt, maar van binnenuit. Ieder van ons heeft eigen, diepere drijfveren om zich voor iets of iemand in te zetten. Vaak zijn deze drijfveren gebaseerd op het begrip dat een persoon heeft van wat er moet gebeuren, in combinatie met zijn of haar persoonlijke overtuigingen en dat wat de organisatie nastreeft. In de basis is de natuurlijke bereidheid om zich in te zetten voor de organisatie altijd aanwezig. Veel meer dan het faciliteren van deze natuurlijke bereidheid is niet nodig. Hoe dat werkt? Door op een sociale manier ordening aan te brengen ; door te zorgen voor structuur in overleg en beslissingen in consensus te nemen. Deze managementmethode heet ‘het systematisch ontwikkelen van gemeenschappelijk begrip’. Daarmee stimuleert u de motivatie van medewerkers van binnenuit.

Kom naar onze thema-avond op 4 november!

Worstelt u ook met het motiveren van uw medewerkers? Op 4 november organiseren we een (gratis) themabijeenkomst over motivatie als managementthema. Die mag u zeker niet missen! Het programma ziet er als volgt uit:

17.30 uur Inloop en lichte maaltijd
18.15 uur Aanvang van het inhoudelijke deel
– Inleiding en theorie over motivatie: wat zien we om ons heen?
– Motivatie volgens het Common Sense Development Program
– Common Sense in de praktijk: de ervaringen van een manager
– Vragen en discussie
20.30 uur Einde van het programma: tijd om na te praten onder het genot van een drankje.

De bijeenkomst vindt plaats in ons kantoor in Utrecht, Nieuwe Koekoekstraat 101.

Meld u nu aan via management@axisinto.nl. En laat uw gedachten alvast eens gaan over motivatie en management na het bekijken van deze opmerkelijke animatie van ‘the Royal Society for the encouragement of Arts, Manufactures and Commerce’