Michael Bres

Michael is een van de initiatiefnemers van Axis into Management, waar hij sinds 2007 werkt. Hij studeerde informatiekunde en toegepaste communicatiewetenschap. Al vanaf 1996 helpt hij verschillende opdrachtgevers met het aanpakken van problemen bij het organiseren en managen van samenwerking. Veelal rondom ICT gerelateerde vraagstukken. Ook was hij medeoprichter en -eigenaar van een succesvol middelgroot ICT-bedrijf.

Michael is gespecialiseerd in het ontwikkelen van leiderschap, innoveren van management en verbeteren van samenwerkingsverbanden bij organisaties die de agile filosofie hebben geadopteerd. Met zijn systematische managementaanpak geeft hij invulling aan wat er in agile omgevingen van managers wordt gevraagd om de samenwerking continue te verbeteren. Hij is een van de grondleggers van het leiderschapsmanifest voor managers die opereren omgevingen waar agile wordt gewerkt en mede-initiator van de werkgroep ‘agile leadership’ binnen het Agile Consortium. Michael ondersteunt verschillende organisaties in diverse branches middels het interim invullen van team- en managementrollen en het verzorgen van trainingen, coaching, advisering, presentaties en workshops.

Michael is op zijn best in moeilijke situaties die vragen om managementdeskundigheid, creativiteit, durf en doorzettingsvermogen. Zijn streven en drive is het verbeteren van de wijze waarop mensen in organisaties met plezier en succesvol samenwerken ten behoeve van waarde creatie.

assets/uploads/connectOnLinked.png