Nieuwe CSDP1 training gestart

1 november 2010 Michael Bres 585

Hooggespannen verwachtingen

Op dinsdag 12 oktober was de kick off van de 13e CSDP1 training. Tijdens de kick off hebben de zes deelnemers kennisgemaakt en zijn de verwachtingen over de training besproken. Ook werd de nieuwe trainingset uitgedeeld en de werkwijze van de training toegelicht.

Het Common Sense Development Program (CSDP) is een managementverbetermethode gebaseerd op de systematische ontwikkeling van gemeenschappelijk begrip. Aan hand hiervan leren CSDP-cursisten hun eigen managementaanpak te verbeteren. De deelnemers aan de 13e editie van de CSDP1 training verwachten dat zij hiervoor concrete handvaten, praktische tips en inzichten krijgen. Opvallend is dat de meesten het idee hebben dat hun manier van leidinggeven gebaseerd is op principes die overeenkomen met die van het CSDP. Ze weten deze principes alleen nog niet systematisch in te zetten. De training is een uitstekende manier om te onderzoeken of dit klopt en met de verkregen inzichten de eigen vaardigheden verder te ontwikkelen.

De wijsheid van Johan Cruijf

Het bespreken van de verwachtingen van de CDSP-training is belangrijk. Het CSDP wordt namelijk soms geïdealiseerd. Cursisten denken dat het een stappenplan is of een handleiding voor succesvol management. Dat is het echter niet. Het CSDP reikt hulpmiddelen aan voor managementverbetering. Het bijzondere is dat je deze hulpmiddelen of managementmodellen niet meer nodig hebt op het moment dat je geleerd hebt om deze toe te passen. Of om met een tegeltjeswijsheid van Johan Cruijff te spreken “je gaat het pas zien als je het door hebt”.

Grote interesse uit ICT-sector

Alle deelnemers aan de 13e editie van de CSDP1 training hebben een achtergrond in de ICT-sector. Onder hen zijn twee interim-managers, twee projectmanagers, een manager die verantwoordelijk is voor een groep projectmanagers en een teamleider die leidinggeeft aan een groep ICT-consultants en -specialisten. We wensen ze allemaal veel succes bij het doorlopen van de acht sessies van de training en het verder verbeteren van hun managementvaardigheden!