Nieuwsberichten

Het laatste nieuws van de specialisten in samenwerken

Samenwerken tussen IT-beheerdomeinen (deel 7)

7 maart 2016 Frances van Haagen 663

Het toonaangevende vakblad IT-Infra publiceert een artikelenreeks van Frances van Haagen van Axis into Management en Machteld Meijer over het belang van de samenwerking tussen IT-beheerdomeinen. In de vorige zes artikelen hebben zij het gehad over strategie van en regie op de informatievoorziening, en over het aanbrengen van wijzigingen op informatiesystemen. Het zesde artikel ging over het voeren van regie op leveranciers van IT-producten en -diensten die een rol spelen in het integrale IT-landschap van een organisatie. Dit zevende artikel gaat opnieuw over een belangrijk onderwerp op sturend niveau: samenwerking bij het managen van de contractuele relatie tussen de klant (de gebruikersorganisatie/opdrachtgever) en de individuele leverancier van beheerdiensten.

Managen in een DevOps-omgeving, wat en hoe?

7 maart 2016 Michael Bres 589

Op de Service Manager Dag op 17 maart a.s. staat het thema ‘User Central’ centraal in keynotes, presentaties en workshops. Aan bod komen onderwerpen zoals user experience (UX/CX), customer journeys, design thinking, lean service management, agile business, DevOps-praktijkverhalen, en nog heel veel meer. Ook Axis into Management verzorgt een parallelsessie. Daarin krijgt u antwoord op de vraag ‘Managen in een DevOps omgeving, wat en hoe?

Zes Common Sense tips voor het ontwikkelen van agile samenwerking

7 maart 2016 Michael Bres 1175

Laten we stellen dat mensen sociaal lerende en intelligente wezens zijn die streven naar veiligheid, voortplanting en overleving. En dat samenwerking een van de natuurlijke krachten is achter het adaptieve vermogen van onze soort. Het zou dan in onze aard liggen om wendbare samenwerkingsconstructies te ontwikkelen, gebaseerd op onze sociale vermogens om te leren en ons continu te verbeteren. Dat is tegenwoordig niet anders, al zijn we nu vooral bezig om binnen de context van een kapitalistisch systeem aan de behoeften van anderen te voldoen door waarde toe te voegen.