Nieuwsberichten

Het laatste nieuws van de specialisten in samenwerken

Leadership fit for the 21st Century

8 februari 2016 Axis into Management 650

Het Agile Consortium organiseerde afgelopen december een avondseminar over leiderschap in de 21e eeuw. Er werden twee presentaties gegeven. Eén over waarom het ‘empoweren’ van mensen onmogelijk is en één over leiderschap in een agile omgeving. Het seminar werd afgesloten door keynotespreker David Marquet, auteur van het boek ‘Turn the ship around’. Ben Linders maakte voor de blogsite InfoQ.com een verslag van het seminar.

Goedbezochte OpenTafel-sessie

8 februari 2016 Michael Bres 731

De eerste OpenTafel-sessie van Axis into Management werd goed bezocht! Ruim dertig managers en professionals van verschillende organisaties wisselden kennis en ervaring uit. Ze vroegen zich af hoe managers waarde toevoegen in een agile omgeving en met welke nieuwe vraagstukken ze zich geconfronteerd zien bij het leidinggeven aan agile teams. In de prachtige Villa Jongerius in Utrecht bogen ze zich allereerst over een belangrijke vraag: wat is de taak van een manager in een agile omgeving?

Leidinggeven in een agile omgeving, kan dat?

8 februari 2016 Michael Bres 518

Verschillende organisaties adopteren de agile filosofie om de samenwerking tussen business en IT te organiseren. Daarbij verschuift de aandacht van een ‘command and control’ gebaseerde sturing op resultaat, naar het verkennen en benutten van het potentieel van responsieve vormen van samenwerking. Wilt u ontdekken wat dit betekent voor de managementaanpak van uzelf en van uw managementteam? Boek dan nu een awareness sessie ‘Leiderschap in een agile omgeving’ bij Axis into Management.

Vervreemding 2.0

8 februari 2016 Jan Pompe 486

Vervreemding is volgens Marx een kenmerkend symptoom van het kapitalisme, dat optreedt als het product van arbeid niet langer eigen is. Als vroeger een meubelmaker een kast verkocht, bleef die toch onvervreemdbaar iets van hem. Zijn arbeid was een belangrijke vorm van zelfactualisering. De vervreemding was toen het resultaat van arbeidsverdeling en mechanisering. Nu zorgen nieuwe communicatietechnologieën voor een nieuwe fase van vervreemding. Tegelijkertijd zoeken we met nieuwe vormen van organiseren en agile methodieken naar voldoening van onze sociale behoeften. Is agile werken een tegenwicht voor vervreemding 2.0? 

Samenwerken tussen IT-beheerdomeinen (deel 6)

8 februari 2016 Frances van Haagen 552

Het toonaangevende vakblad IT-Infra publiceert een artikelenreeks van Frances van Haagen van Axis into Management en Machteld Meijer over het belang van de samenwerking tussen IT-beheerdomeinen. Het vierde en vijfde artikel gingen over specifieke aspecten van het wijzigingsproces en de aansturing bij het doorvoeren van wijzigingen. Het zesde artikel gaat over het voeren van regie op leveranciers van IT-producten en -diensten die een rol spelen in het integrale IT-landschap van een organisatie.

Nieuwe CSDP-1 training start in het voorjaar 2016

8 februari 2016 Michael Bres 300

In de afgelopen periode hebben we weer een aantal trainingstrajecten van het Common Sense Development Program I (CSDP-I) afgerond. In januari hebben weer 5 managers de open training met goed gevolg doorlopen en mogen zich nu gecertificeerd Common Sense Manager noemen. Bent u de volgende Common Sense Manager? Binnenkort starten we met een nieuwe CSDP-I training op basis van open inschrijving.