Nieuwsberichten

Het laatste nieuws van de specialisten in samenwerken

ING en Axis vertellen over leiderschap in een agile omgeving

7 december 2015 Michael Bres 771

Op 1 december organiseerde het Agile Consortium een avondseminar over leiderschap in de 21e eeuw. ING en Axis into Management vertelden er over hun gezamenlijke ervaringen met leiderschap in een agile omgeving. Hendrik Pothof van ING ging in op de agile ontwikkelingen bij de bank en het belang van ander leiderschap. Michael Bres van Axis into Management verbond de ervaringen van ING met het leiderschapsmanifest voor managers in een agile omgeving en de visie van keynotespreker David Marquet.

Digitalisering rechtspraak kan alleen agile

7 december 2015 Axis into Management 619

De rechtspraak werkt agile. De enige manier om hét grote strategische programma Kwaliteit en Innovatie (KEI) succesvol te kunnen realiseren. Met een groep ontwerpers, bouwers en testers die in multidisciplinaire teams samenwerken aan één doelstelling: de digitalisering van de rechtspraak. In een op iBestuur gepubliceerd artikel vertellen Frank Kist van Axis into Management, Irene Tiepel van spir-it en Henri Peters van Aresz over de transitie naar agile/scrum vanuit een bestuurlijke invalshoek.

Uitnodiging Opentafel-sessie: leiderschap in een agile omgeving

7 december 2015 Michael Bres 757

Om het manifest voor agile softwareontwikkeling te implementeren, moeten managers nieuw en innovatief leiderschap toepassen. Er is een leiderschapsstijl nodig die bevorderend is voor de samenwerking en betrokkenen in staat stelt om het potentieel hiervan volledig te ontwikkelen. Axis into Management heeft daarom een leiderschapsmanifest ontwikkeld voor managers die opereren in een agile omgeving. Wij nodigen u van harte uit om op 27 januari aanstaande in gesprek te gaan met ervaringsdeskundigen over de praktische toepassing van het leiderschapsmanifest tijdens een gratis Opentafel-sessie.

Samenwerken tussen IT-beheerdomeinen (deel 5)

7 december 2015 Frances van Haagen 631

Het toonaangevende vakblad IT-Infra publiceert een artikelenreeks van Frances van Haagen van Axis into Management en Machteld Meijer over het belang van de samenwerking tussen IT-beheerdomeinen. Het vierde artikel ging over specifieke aspecten van het wijzigingsproces. Of er nu volgens een watervalmethode of een agile aanpak wordt gewerkt, een goede samenwerking tussen de beheerdomeinen is cruciaal. Het vijfde artikel behandelt de aansturing bij het doorvoeren van wijzigingen.

Pesten en onderdrukking op het werk

7 december 2015 Jan Pompe 503

Recent was in het nieuws dat enorm veel mensen worden gepest op het werk. De gepeste persoon wordt vaak miskend en genegeerd en het pestgedrag blijft onaangepakt. Dit heeft natuurlijk een enorme invloed op het werkplezier en de motivatie en resulteert in ziekteverzuim en uitval. Hebt u last van pesterijen op het werk? Of nog erger, wordt u stelselmatig gepest? Wat kunt u dan het beste doen? Hoe kunt u de situatie verbeteren?