Nieuwsberichten

Het laatste nieuws van de specialisten in samenwerken

De relaxte manager

3 april 2017 Frances van Haagen 10

Als manager van een team komt u dagelijks allerlei uitdagingen tegen. Klanten en directie hebben hooggespannen verwachtingen. Medewerkers willen die verwachtingen graag waarmaken, maar lopen tegen problemen aan. En ga zo maar door. Wilt u blije medewerkers zien, dicht bij uzelf blijven en iedere dag een effectieve manager zijn? 

Uitdagingen van de Product Owner

3 april 2017 Frank Kist 11

Iedereen is het erover eens dat de Product Owner (PO) een cruciale rol speelt in organisaties waar agile wordt gewerkt. Maar het is ook een complexe, veeleisende rol. Een PO managet alle betrokkenen, geeft richting en visie, prioriteert zijn back-log en biedt ook nog eens inhoudelijke informatie. 

Nieuw bij Axis into Management: Jan-Sake Kruis

3 april 2017 Axis into Management 20

Per 1 februari 2017 start Jan-Sake Kruis als Common Sense Management Consultant en trainer bij Axis into Management.

Word een nóg betere manager

5 december 2016 Axis into Management 226

Goede managers zijn onmisbaar in moderne organisaties. Wilt u een nóg betere manager worden? Blijere medewerkers zien? Betere resultaten neerzetten? Omgaan met ‘lastige’ bazen, medewerkers, leveranciers of klanten? Uw integriteit bewaken? Uw rol vinden in een agile organisatie?  Start dan begin 2017 bij Axis into Management met de training Common Sense Development Program (CSDP). 

Zes tips van Sinterklaas voor het ontwikkelen van een agile organisatie

5 december 2016 Michael Bres 206

Hebt u wel eens stilgestaan bij de grote agility van de Sinterklaas NV? Of bij de geweldige vaardigheden van Sinterklaas bij het leidinggeven aan een grote zelforganiserende onderneming? Deze CEO gaat terug naar de oorsprong van de organisatie: bijdragen aan de collectieve waarde die het plezier van kinderen centraal stelt.

Quis custodiet ipsos custodes?

5 december 2016 Axis into Management 186

Wie houdt toezicht op de toezichthouder? Een vrije vertaling van de vraag die de Romeinse satiricus Jovenalis zich bijna 2.000 jaar geleden stelde, toen hij overwoog een van zijn slaven te vragen te controleren of zijn echtgenote wel trouw aan hem was. (Hij bedacht overigens dat het waarschijnlijk de slaaf zelf zou zijn, die als eerste met zijn vrouw het bed in zou duiken).

Een hemelse ervaring!

5 december 2016 Frances van Haagen 170

Op 27 oktober 2016 vormde Museum en Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht het sfeervolle decor van de eerste bijeenkomst voor oud-cursisten van de training Common Sense Development Program (CSDP) van Axis into Management. De bijeenkomst was georganiseerd op initiatief van een aantal deelnemers aan de meest recente trainingseditie (Henri Peters, Marcel van Ekeren, Ine Klosters, Bas de Witte en Arnold Schaafsma). Ruim dertig CSDP-alumni kwamen in een informele en open sfeer bij elkaar om een ‘hemelse’ ervaring te delen!